30 Augusti

Idag har vi bara gjort massa weeding hela dagen. Slutade här för en stund sen.
Ska alldeles strax hoppa in i duschen.
Sen bär de av till storstan, dock får vi se om vi hinner gå på marknaden eller ej, Tror den stänger klockan sex o vi har visst inga pengar ute så vi måste lifta… Och det kan ju ta sin lilla tid, det har vi lärt oss=)

Det börjar närma sig hemresan snart också, eller snart o snart… Varje dag som går är ju en dag närmare. Ångesten börjar krypa inpå, men det är bara för ja vet en hemlig sak;P
Annars ska det bli himla roligt o träffa alla faktiskt, speciellt min lilla smula<3 Saknar han som bara den. O pappas maaaaat, mmmm =)))
Men, än är det inte dags att packa väskan vi har mycket som ska hinna göras innan det.
Och nu måste ja hoppa in i duschen, skriver kanske lite mer ikväll om vi inte kommer hem alltför sen.

Puss på er, Cindy

-----------------------------------------------------------

Vart en bra dag av det hel, hade exakt pengar till tåget o vi hann med marknaden.
Nu blire natta!:)


29 Augusti

Har precis slutat jobbet nu, klockan är halv två, eller ja sluta för typ 45 min sen, har hunnit med o spela kort med Eka, 500 hon slog mig… igen.. hm. Lite surt, men övning ger färdighet!=)
Igår vart dagen lite omplanerad sen jag ja la upp inlägget. Vi åkte till poolen med Elad och hans barn Noya och Eli. Jävlar va busiga dom är, pratar heela tiden o springer omkring och ska göra allt på en gång. Men så himla goa är dom. Efter poolen åkte vi hem o sprang in o böt om o sen gick vi och åt middag med dom, mysigt=)

Idag ska vi till poolen igen, varför har vi inte gått dit tidigare??? Hur fint som helst ju, och bäst av allt, GRÄSMATTA! Inge jävla sand där inte, underbart!
Ska bara vänta på att Sol har jobbat klart så går vi bort.
Så innan de tänkte jag duscha, tvätta o städa lite. Skulle behöva städa ur kylskåpet igen, gud va fort det blir äckligt där i!!
Ska ligga o steka ända tills solen går ner! Eller tills dom stänger poolen..

Imorn blir det nog en trip till Tel Aviv, ska gå på marknaden en sväng. Komma iväg lite är aldrig fel.
Ska bara höra med Elad så vi kan jobba fram till lunch så vi kan sluta efter det.
Mycket lättare att åka på en vardag när bussarna går hela tiden. Inte för det är långt till Tel Aviv, tar ca 45 minuter med bil. Men o lifta kan bli en aning besvärligt.

Och nästa Onsdag ska vi iväg på marknaden i Zefat, har jag bestämt! o ja skiter i vad Roi säger jag SKA
iväg och inte sitta o köra på han hela dagen.

Vi har en katt här utanför våran lilla Caravan, eller inte en utan flera men en som är speciell, Kurt heter  han. Han blev döpt igår…
Vi försöker verkligen få han o bli ”tam” men han är så himla rädd, vet inte vad alla andra volontärer har gjort med honom, antagligen kastat saker på han, men nu ska vi ändra på det. Här får han kyckling o mjölk varje dag! Från att ha sprungit iväg så fort man har ställt sig upp (då när han har stått på ca 5 meters avstånd)knallar han nu runt bordet o jammar hela tiden, fast vi får inte röra han än, men nosa på handen har han gjort=) Vi skulle behöva lite sällskap här vid Caravanen, kan bli lite ensamt ibland…
Speciellt nu när man inte har några tyskar som var SÅÅÅ sociala. Inte..
Katten sitter iaf inte o lyssnar på musik o läser bibeln hela dagarna. och alla som inte gör det, dom är sociala=)
Fast om katten skulle sitta här med hörlurarna i o lyssna på dålig rock och sitta o bläddra med tassarna i bibeln skulle det nog bli först en färd till sjukhuset efter att ha svimmat o slagit i huvudet och sen första flyget hem…

Nej nu ska jag hoppa in i duschen o duscha av all lera jag har över hela mig efter att ha varit ute på fältet sen klockan 6 imorse!

Hejsvejs

Pussar Cindy



28 Augusti

Halloj!
Klockan är snart halv 11 här, sitter o lyssnar på favorit låten o funderar på vad ja ska äta till frukost..
Igår iaf så var vi ju till stranden, guuu så skönt de var=)
Fast ja va nog inte den socialaste, fick en bok av mamma med i paketet ”varför gråter inte Emma?”
Som jag började läsa i, mm de gick ju väldigt bra, kunde ju inte sluta!! Läste ut hela boken igår, o dom som känner mig vet att det är gaaanska ovanligt. Den var skitbra!!=)
Men vi ska ju till stranden idag med o va ska jag göra då??? Får ta med korsorden o försöka lösa det.
Efter stranden gick vi till andra sidan motorvägen där det finns några affärer o lite små restauranger o ja åt en shwarma, mm var länge sen=))

Vi gjorde faktiskt inte så mycket mer igår, haha en riktigt slappar dag. För när vi kom tillbaka så satte sig sociala-tjejen o läste igen.. Fast vi spela faktiskt lite kort oså. Jag förlora, som vanligt…

Kan tänka mig att de blir en likadan dag idag.. Men nu ska ja äta lite.
Blir nog lite hummus o grönsaker, mumma =)

Vi hörs!

Pussssss Cindan


27 Augusti

Good Morning!
Känner mig otroligt seeeg..

som jag skrev i torsdags skulle ju vi ha BBQ, jo Angelica o ja bestämde oss för o göra potatisgratäng. Nu när vi hade ugn o allt, köpte grädde o ost o tog färska potatisar från marknaden.
Gick inte så himla bra, ugnen var så himla seg så gratängen vart liksom aldrig klar.
Vi slängde in den vid halv nio tror jag, o gjorde iordning allt annat så länge, sallad o grönsaks spett, tom kyckling slog vi till på!
Vi väntade i timmar på den där jävla potatisen, slutade med att vi först åt grönsaks spetten, sen lite sallad, sen majskolv, sen lite mer sallad, sen lite kyckling. Sen sket vi i att potatisen inte var färdig så vid halv tolv(!!) tog vi ut den, smakade ungefär som hemma bara  att konsistenserna inte riktigt var samma, potatisen var hård o grädden var rinnig….
Men då vet vi de tills nästa gång, att vi ska slänga in den vid lunchtid om vi vill ha den klar till kvällen =))

Igår så åkte ju tyskarna då, Göööötttttt!! Hade INTE klarat en vecka till med dom..
Så nu är Ekus o ja själva, lite små tråkigt, är ganska trött på Angelica faktiskt…  Needåå gummaa=))
Vi får hitta på nått skoj varje dag, åka till stranden eller gå till ranchen, de löser sig=))
Bara en vecka kvar sen bär det nog upp till Amirim igen… Jag som verkligen bara ville därifrån o nu vill ja tillbaka dit? Aja de blir bara nån vecka eller så sen ska vi ha semester. Va bra de är när man kan välja när och hur länge man vill ha semester. Vi hade ju kunnat tagit semester hela våran tid här i Israel, fast då uppskattar man inte semestern lika mycket.
Och vi har faktiskt jobbat hårt, de är hårt o jobba på farm. Tidiga mornar, stekhet sol, och mycket tungt kroppsarbete. Men kul är de=)

Idag ska vi iaf till stranden, ligga där hela dagen,  Imorn ska vi ligga där hela dagen med o bara slappa. O nu när ja fått en korsords tidning och en bok från mammie o sabina så kan ja mycket väl ligga där hela dagen.

Nu ska ja städa lite bara innan vi åker, ser ut som ett hel-ete......
Hade gott!!

Pussar Cindy




25 Augusti

Idag har vi varit från Sverige i 17 veckor, snabbt det går va?
Vi pratade lite igår om ”hemma” oså, o ja minns inte mitt ”hemma” hur de är på jobbet, hemma hos mamma, hos pappa. Hur de är o ta bilen o åka nånstans. Känns jätteskumt men ja minns verkligen inte hur det är.

Har ju som sagt inte bloggat på ett tag.
Men livet flyter på åt helt rätt håll.
Vi jobbar och står i. Och kul är de!
Vet inte om jag har skrivit något om jobbet här men om ja har de så får ni läsa lite till.
Vi jobbar ju måndag- fredag.
Alla dagar är olika men vanligast är att vi jobbar Måndag och Tisdag 6-11 och sen 16.30-18.30.
Helt okey med ett litet break, vi brukar inte göra så mycket, bara vila o sitta lite vid datorn, spela lite kort, man är faktiskt ganska trött så har tom hänt att vi har somnat på en gång o sen vaknat upp efter 16!
Onsdag kör vi 6-11 sen är vi lediga resten av dagen. Är vi inte jättetrötta så kanske vi åker till stranden eller hittar på nått annat skoj.
Torsdag är oftast 6-11 sen ett eftermiddagspass. Idag tex så jobbar vi bara en timme i eftermiddag. Det är marknad på torsdagar så det är en rätt soft o roligt dag. Plockar massa frukt o grönsaker och massa örter. Sen är vi nere i butiken och hjälper till.
Fredagar är det  marknad hela dagen, så vi brukar börja vid 7 och plockar det som behövs sen är vi i butiken hela dagen. Plockar med varor, packar in sallader, fyller på allting, hjälper kunder osv. Jag tycker det är kul, man får ju ta lite eget initiativ. Fast det är ganska lätt om man inte är helt blåst såklart. =)

Imorgon har vi varit här i 1 månad, skulle egentligen åka imorn men dom frågade om vi ville stanna en vecka till. Vi är ju såååå duktiga Eka o jag förstår ni. Vi jobbar så bra o vet precis vad vi ska göra. För min del skulle jag kunna stanna här för alltid. Älskar allting här. Men Eka gick med på 1 vecka till iaf, sen vill hon iväg på nya äventyr. Så nästa fredag bär det iväg igen.
Tyskarna som är här åker imorn, dom skulle egentligen ha stannat en vecka till med så vart det inte. Går inte in på varför, skulle ju vara LITE skämmigt om dom skulle läsa de här…

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Helgerna är vi lediga från jobbet så vi har varit ute på lite små äventyr.
VI åkte ju till Amirim o Nahariya en helg, de skrev jag ju om.
Förra helgen vart lite oplanerad men slutade rätt gott ändå.
På fredagen åkte vi iväg till Storstaden Tel Aviv. Sprang som dårar runt i hela staden o letade hostel. Var inte de lättaste….

Slutade med att vi satte oss på en restaurang/bar o drack o åt gott sen tog vi taxi hela vägen hem till Hogla. Angelica o jag somnade typ på varann i taxin på en gång o vaknade upp när vi var framme. Sociala tjejer!?

Vaknade upp på lördagen o åkte iväg till Haifa. ”liftade” med en taxi hela vägen till haifa. Betala 20 shekel, bra va;)
Gick till Beit Scandinavia o fick ett rum. Tog en liten power nap o begav oss sen till stranden. Juste på väg till stranden haffade vi en taxi o va betala vi? Ingenting, fiiiina svenska flickoor ;) Ne men han ville vi skulle spara pengarna till den där köttbiten vi pratade om hela vägen haha.
O köttbiten fick vi. Satte oss på en mysig restaurang o delade på en flaska vin till maten. Tryckte i oss värsta efterrätten också, liiite dåligt samvete efteråt, men va fan. Man lever ju bara en gång =)
Hann med en sväng till köpcentret också.. :$ inhandlade faktiskt vettiga och behövliga saker.

Den här helgen stannar vi i Hogla, hela dagarna ska tillbringas på stranden, måste få lite färg nu igen. Och speciellt bli av med bonnbrännan man har fått på benen o armarna efter man har jobbat i solen. Kan ju inte direkt springa runt o jobba i bikini, hur skulle de se ut?

Ikväll ska vi ha BBQ igen, gooooottt. Vi ska göra potatisgratäng jag o Ekus. Och till efterrätt ska vi ha Marabou i banan o slänga på grillen. Hoppas de uppskattas =)

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fick se vad våran telefonräkning var på häromdagen också. HERREGUD. Ja jag har så dåligt samvete för den där jävla räkningen så jag vill åka hem på en gång o jobba så ja kan betala det jag är skyldig. Fyfan säger jag, vaknade säkert 4 gånger i natt av att ja mådde så himla dåligt för det. Och tog mig säkert 1 ½ timme o somna igår kväll också bara för ja hade den där summan i huvvet.
Ja jag ska då inte ringa en sekund till kan jag lova. Det misstaget gör jag inte igen.
Ne usch vad dåligt ja mår för det där.
Det är ju så lätt hänt att tiden bara rinner iväg när man sitter o pratar så där. Och man tänker inte på det förns räkningen kommer.
Jaja nog om det, det blir ju inte bättre av att jag sitter här o mår dåligt över det. Får se till o njuta medans man är borta o ta tag i det där när man kan börja jobba när man kommer hem.
O såklart då njuta UTAN TELEFON.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Fick mitt paket häromdagen med, taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaack.
jag väntade med o öppna det till jag hade lugnat mig lite o slagit mig ner i favorit fåtöljen, (låter som en gammal kärring)
O de första jag ser är MARABOU, wiiiiiiiieeeeeee Dyng smält såklart men in mät i frysen o sen vare bara o mosa =D Haha, fast var inte så lätt som ja trodde, o mosa alltså..
Här har man suttit o ätit färska grönsaker o frukt i flera veckor o sen trycker man i sig marabou fy vad illa jag mådde. O ja hade så jävla ont i magen, idag har ja inte ätit någon marabou o ja mår redan illa vid tanken på att ta en ruta. Men det är bra, då håller det längre=) En chockladbit om dagen är bra för magen =))) hemma är det mer, en chockladkaka om dagen är bra för magen=)

Ne nu kanske det räcker, blir nog lite jobbit o läsa.
jag lovar att jag ska skärpa mig med inläggen! Inte bara för eran skull utan för att det är kul att gå tillbaka o kolla vad man gjorde. Brukar sätta mig o läsa inläggen från när jag var i Israel förra året, det står alltid nånting kul =)
Ha det så bra där hemma o njut av sista sommaren för det här året.
Pussssssss Cindan



Julaaftooooon =)))


Mmm =))

24 Augusti

HEJ och förlåt!
.. för dålig update.
Har väl ingen bra ursäkt för varför vi inte har bloggat.. Bara mkt jobb o trött dorisar som ställer till det.
Och jag har faktiskt inte så jätte mycket tid nu heller...
jag tänkte bara skriva hej och vi lever! känns bra nu :)
Men jag tänkte sätta mig ner o skriva lite inlägg om dagarna som varit o vad som händer o sker här.
Sen lägger jag ut dom när ja går till internet nästa gång.

Lite lättare o sitta vid caravanen o skriva o bara spara de på datorn sålänge.

Men ja hoppas allt är fint med er!

Grattis i efterskott till Jonas o Tjorven!!! =)


Pussar Cindy



Från en utekväll i Haifa :)

16 Augusti

Hinner inte skriva mycket.. Klockan är snart sex o ja vill ha glass! Ja måste ha glass!!
O de stänger klockan 19.. visst de är en timme men ja ska få upp Angelica ur sängen med..

Helgen var supeeerrr!
Vi gillart.
Gjorde min nya tatueringen, Äntligen!!!!!  Och är så sjukt nöjd.
Han är så himla duktigt han som gjorde den. Han är konstnär och har inte en ända tatuering själv. De tycker ja är lite häftigt:)
Han måla iaf upp direkt på, o kunde inte blivit bättre.

Finns en meningen bakom tatueringen eller just det motivet men känns lite för personligt för o skriva här så det håller ja för mig själv! Bild finns på fb iaf=)

Ne nu måste ja springa iväg o väcka sjusovarn.

hade bra,  pussar Cindy

Juste, kommer bilder från helgen när ja har mer tid =))

13 Augusti

Hej på er!

Sitter i Amirim för tillfället, vart lite kaos  igårkväll men tur gamla goa Amirim finns här för oss. Gratis ställe att sova på;)
Idag bär de av till Genesarets sjö, sen får vi helt enkelt se vad det blir. Ingen som vet. Vet bara att vi ska vara i Nahariya imorn o göra en sak, eller ne två saker=) Sen ska vi ta bussen därifrån tillbaka till Hogla.

Men tänkte inte skriva så mycket tänkte passa på att slänga upp lite bilder istället=)
Blandade bilder från massa olika dagar..
Bjuder på dom här!!



Här har vi vita hår..

Mmm, bara mat från farmen=)

Jobb som snickare för en dag=)

Valparna har blivit stora! O armband är rolig leksak =)

Titta bara va goo....

Amirim

Zach i Hogla=)

En egen gjord mojito! Har man inge glas får man ta de som funkar ;P

Pickalurven, Dyng Kadäng, Dyng Rak, As kalas, Rund under fötterna, man kan beskriva den här kvällen med många ord..


Puss o Kram
Cindy

9 Augusti

Go kväll mina trogna läsare.
Hoppas allt e bra med er.
Sitter på en bänk här ute i Moshaven o skriver lite.
Idag har inte hänt så mycket, vi har jobbat till 11 sen duscha vi o fixa o sen åkte vi till stranden.
Somnade i solen utan solkräm, inte bra. Men vart inte så röd men de behöver man ju inte bli för o flagna. Mina armhår o benhår är kritvita, ja ser inte klok ut alltså. Nästan så man har lust o raka av dom, men de blire inget med. Dom kan gärna få blekas bort istället=)
När vi kom hem från stranden så gjorde vi lite mat, eller jag faktiskt, Eka hjälpte ju såklart till. Gud vad gott det blev.
Stekte massa färska grönsaker o potatis o åt me hummus till, mumma de=)
Tror att de kommer vara himla konstigt o komma hem o inte få äta färska grönsaker.. Det smakar så himla mycket bättre när man plockar dom på en gång o äter. Samma med kryddorna går vi ut o plockar precis innan vi ska använda de.
Tänkte skrva lite längre men ja får damp på myggorna här ute, hörs imorn istället!!

Puss o kram Cindan


8 Augusti

Tjoo
klockan är kvart i två och vi har jobbat färdigt för dagen, har faktiskt hunnit städa hela caravanen med.
Idag på morgonen gjorde vi lite weeding sen senare så har ja planterat majs och massa andra små örter, bl.a. spenat, basilika, persilja m.m.
Usch var i Växthuset o fy vad varmt det var, lätt 50 grader, kändes som ja svettades flera liter, inte fräscht..

Så nu är vi alltså fria resten av dagen, what to do?
Hm, ja ska till ranchen klockan halv 7 iaf, tjata lite på den där snubben som äger allt. Eller hans son är de ja ska tjata på, får väl erbjuda mig att mocka lite så kanske ja får rida=) Fast ja skulle nog nöja mig med mockningen o lite borstning, bara ja får vara i närheten av hästarna.

Ridturen igår var FANTASTISK! Vart dock ingen strand men de gjorde mig ingenting. Ja fick en häst som hette magnum, en fux med 4 vita strumpor o lyckta. Jättesöt va han. Typ 155 i manken så ganska liten. Men lilla Magnum han gjorde min dag kan ja tala om=)
Det var så härligt att sitta upp på hästryggen igen, bräsa över ett stort gjärde i full galopp. ” now, let’s fly” sa han som var med oss igår innan han drog iväg i full galopp på sin häst, sjukt kul verkligen! Yiiiiiiiihhhhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tjjjjooooooohooooooooo lät de över hela gjärdet hahah.
O Magnum tände till ordentligt sista galoppen, kastade sig iväg o busa lite, då var de rätt gött o sitta i westernsadel, med den där lilla ”knoppen” som man kunde hålla sig i.

Ne, gårdag var bra så himla bra, och det SKA göras om en gång till innan jag lämnar Israel.
får som sagt se hur det blir idag, får ja klappa på en poni blir ja gla=)

Vi har stora planer till helgen som kommer också. Men först, en arbetsvecka med mycket hårt jobb.
Får se det som en liten belöning när helgen kommer;)

Internet är lite småsegt här så bilder från ridtur finns på fb=)

Puss på er Cindy

Demonstration

Tänkte egentligen att jag skulle skriva ett inlägg om det imorgon men det blir ett litet snabbt ikväll istället.
Ja igår vart det ju en liten spontantripp till Tel aviv för mig och grabbarna, älskar såna saker som inte är förberedda, vi åkte direkt från stranden dit, skit kul!
Skulle lifta dit men när vi stod och lifta var det en som kom o fråga om vi skulle till demonstrationen så då fick vi följa med gratis i deras demonstrations buss, smidigt!
Det var en MEGA stor demonstration i Tel aviv igår, vet inte riktigt hur många det var men ca 300 00 personer tror jag, helt otroligt och se, hade stora scener där det var massa tal och artister uppträdde och det var folk precis överallt, hel smockat! Det var sjukt vad fredligt allting var också, var bara några demonstranter som höll på och fjanta sig! Kanske ska säga att demonstrationen var för att allting är så dyrt i Israel, de betalar typ 50 procent i skatt men allt går till armén.  
Jag och de nya tyska grabbarna vart där hela kvällen och sen sov vi faktiskt på stranden i Tel aviv, eller ja det vart inte mkt sömn för oss, var svinkallt ute och sen var det en som försökte råna oss! Ovanligt för o vara mig! ;)Meen, vi kom hem till Hogla oskadda, det tog ett himla bra tag o ta sig tillbaka men tillslut var vi hemma så hela dagen idag har jag varit avdäckad i sängen, man behöver vissa såna dagar ibland! ;)

Bilder kommer, jag måste bara sno dom från grabbarna först!

Puss och kram Angelica


6 Augusti


Sitter här utanför våran Caravan o äter lite nötter=)
Har precis kommit hem från stranden, är dock själv=(
Angelica o killarna åkte iväg till Tel Aviv så ja fick åka hem själv på stranden, det är ju världens demonstration i Tel Aviv idag. Eller det har pågått länge men idag är den ”stora dagen”.
Men jag ska ju iväg o rida imorgon bitti så ja kunde inte följa med. Inte för jag hade velat de annars heller..

Igår då, jobbade först till 13.30. Sa hejdå till Zach som åkte igår men hej till de två nya killarna. Två trevliga prickar=) Kommer nog ha skitkul med dom här under våra veckor.
Efter jobbet duscha vi o greja o sen la vi oss o kolla på en film, myyyys. Var tvungen o vila upp oss lite innan kvällen
så vi satt här ute igår kväll o drack o spela lite kort. Hade faktiskt jättekul igår, vid halv tolv gick vi iväg till puben men vart inte så långvarigt där så vi gick hem o la oss istället. Även om kvällen var kort hade jag trevligt o det ska absolut göras omJ

Idag sov vi till 12… Gick upp o käkade lite frukost, hummus såklart=))
Sen la vi oss o kolla på en film igen o efter de åkte vi iväg till stranden.
Så himla fin strand har vi hittat, jätte mysig o på andra sidan motorvägen finns ett köpcenter o lite restauranger. Var på stranden en stund o sen gick vi iväg o käka pizza, ooohh var länge sen o smaka så jävla bra!

Ja tyckte ja hade så mycket o skriva men nu när ja väl skriver så kommer ja inte ihåg nånting.
Men nu har ju bloggen fått en liten update o ni vet att vi lever.

Hade fint. Pussar Cindy

4 Augusti

Dagarna springer iväg, o vi jobbar o står i.
Jobbet här är faktiskt hårdare än i Amirim men här jobbar man för det första inte lika länge, sen vet man sina arbetstider så då går det automatiskt mycket lättare.
Idag är de alltså torsdag och imorgon är det marknad. Det börjar lite ikväll men imorgon är stora dagen. Egentligen skulle vi ha jobbat på marknaden idag men vi körde på till halv tre så vi fick ledigt nu i eftermiddag. Tanya ska skjutsa oss till stranden om en stund så ska vi få glassa lite! Göööttt
Idag har vi bl a plockat massa saker till marknaden, vi har plockat sallad, majs o lök sen massa andra saker som ja inte kommer ihåg vad det heter. Jo eggplants var en av dom.
De var faktiskt jättekul! Sen fick vi sitta o rensa löken o sortera dom i stora/små o slå in dom i papper, ja tycker faktiskt det är jättekul o ”jobba med grönsaker” O vi får ju gå ut plocka precis vad vi vill, jättegott!!
Majsen är godast. Har aldrig nånsin i hela mitt liv ätit så god majs som här. Ooohhh ja vet en som skulle dö för de här majskolvarna.

Imorn åker alltså zach o vi får hit två tyska grabbar, hoppas att dom är roliga, o hoppas dom kan laga mat! Så de blir nog puben imornkväll. Det blir nog att slå på stort;) vi är ju lediga lördag o söndag så man får ju passa på. Dessutom har Eka o jag några små resor inplanerade i helgerna framöver. Kommer bli sjukt kul o spännande! Mer om det senare =)

Juste, vet ni va ja ska göra på söndag??
RIDA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dom vi bor hos fråga om jag ville följa med dom på söndag det finns ett ställe i närheten av Haifa som man får åka o rida. O bara dom ser att man kan rida så får man rida vart man vill, tror att vi ska rida till stranden då. Kul!!!!! Har bara ridit till stranden en gång tidigare o det var i Tunisien men då tyckte ja så synd om hästen för han var i så dåligt skick o orkade knappt röra på sig.. Men den här gången blir de nog annorlunda, hästarna är ju faktiskt väldigt fina här nere o det finns mycket bra hästfolk som har vett i sig!

Har även hittat en ranch här i moshaven! Gick dit häromdagen men då var de ingen hemma. Ska gå dit så fort ja har tid o ork igen, men det såg väldigt mysigt ut, ja såg ca 5 hästar o dom hade ett mysigt litet ”utestall” Och en belyst ridbana. Sen har ja hört att dom är väldigt trevliga där och har bra hand med hästar, och man får även gå dit och rida. Så min stora plan är att lära Eka rida nu! Vi har 3 veckor på oss, innan vi åker iväg. Vem vet ja kanske kan få ut hästtjejen i henne:P Tänk om hon skulle bli en riktigt litten bonn-Eka. Haha! Nerå, hon passar nog mest bakom baren. Men hon går nog med på o lära sig rida iaf=)

Ne nu ska vi göra oss iordning för beachen, o ja ska bada som bara den i saltvattnet då ja är superförkyld, det ska tydligen vara bra.

Hade så bra där hemma, o ta hand om er.

Pussar Cindan

1 Augusti

Redan 1/8!! Mer än halva året har gått, känns som de nyss börja=)
såg lite bilder på fb från den traditionella brännbollen.
Kul ni såg ut o ha de! Men måste ha varit lite tomt utan era dorisar, erkännnn? ;)
Ne men hoppas ni hade en trevlig kväll, utan vrickningar o brutna tår.

Idag har vi gjort våran första jobb dag.
började klockan 6 o jobbade till 12 sen var vi lediga o börja kl 17.15 o jobba till 19.
Var helt okey, lite längre dag än vi skulle haft men ändå okey, bara jävligt varmt!
O jobbet är faktiskt väldigt tungt o jobbigt, men de e bara o suck it up! Kämpa o slutföra det man påbörjat.
Vi har gjort lite weeding o lite krattning i stekhet sol. Krattade inne i ett växthus. Jaa, INNE i ett VÄXTHUS. Det kan ja lova att det var som en bastu. Fy i satan var jobbigt det var. Sen krattade vi ute och öste massa grus o sprang fram o tillbaka med en skotskärra. Dom håller på o gör iordning en liten lokal här som ska bli butik.

Där vi jobbar nu är det inga blommor inte utan bara massa frukt o grönsaker. O vi får plocka vad vi vill! Gud va gott säger jag, både jag o Angelica som verkligen älskar frukt o grönt.
Så den här lilla butiken som dom håller på med ska nog öppnas på fredag o där ska säljas massa färska frukt o grönsaker. Jätte mysigt är det. Så sen på eftermiddagen så fick vi hjälpa till o måla o slipa o mäta brädor. Känns jättekul att få vara med o göra iordning och sen vara med de första veckorna när dom öppnar.

Det som finns här på farmen är bla Vattenmelon, o andra olika meloner, passionsfrukt, massa olika tomater, gurka, o alla olika släkter till gurkan, sallad o alla olika släkter till salladen. Ja vet inte vad allt heter för det är så mycket. Det finns även majs, (tryckte precis i mig en som ja gick o plocka helt själv, aldrig ätit någon godare majskolv!) Pumpa, paprika, sen massa olika örter. Potatis o rotfrukter. Ja kommer inte på nått mer just nu, men sen i närheten finns det även mango, litchi, grapefrukt, granatäpple,  ja en hel del=)

Passionsfrukt o melon är det vi har ätit mest av, växer precis utanför dörren så de e bara o gå o ta=) Sån himla skillnad på färska frukter o frukterna man äter i sverige, passionsfrukten har en helt annan smak här. Hemma kan ja tycka den är lite små sur ibland men här är den söt o go=)

På tal om något helt annat så har stoffeboy åkt nu, så nu är vi själva här jag o Eka o Zach från Usa, Men Zach åker på fredag, men då kommer de två nya killar hit, spännande tycker vi  ;) hihi

Nej nu ska vi spela kort.

Hade bäst.

Puss på er <3

/ Cindy


31 Juli

Nu är vi framme i Kfar Hogla som det heter. Vårat nya place.
Kom hit i fredags. Än så länge känns det väldigt bra, o jag har en otroligt bra känsla om det här stället.
Vi har inte börjat jobba här för man är ledig lördag och söndag.
Men imorn börjar jobbet och vi börjar klockan 6 och slutar vid 13.
Vi bor i en caravan, skitmysig! Eka o jag har ett eget rum, sen i mitten är det kök o toa och ett litet bord o två soffor, sen har killarna det andra rummet.
Ne det känns faktiskt jättebra här. Jobbet är säkert väldigt hårt speciellt i den här värmen, nu är vi ju längre ner än Amirim så här nere är det mycket fuktigare. Men känns ändå helt okey för man vet ju att man slutar vid 13 o då har man hela dagen framför sig. Stranden är nära och närmaste stad tar ca 10 minuter att lifta till.

Vi bor i en moshav och brevid den här ligger en kibbutz. Dom har en pub =)
Puben är öppen tisdag,torsdag,fredag och lördag. Göööötttt ;) hehe
Vi var där i fredags, helt okey faktiskt, billigt billigt eftersom det är på en kibbutz.

Igår åkte vi till stranden, såååå härligt!! Var där hela dagen, vattnet var helt sjukt varmt. Jag har aldrig badat i medelhavet när det har varit så varmt. Och vattnet var jätteklart med! Hur skönt som helst.

Idag ska vi till Netanya, ska såklart till stranden,men sen även kolla runt lite o se vad den staden har att erbjuda =)

Vi kommer nog inte kunna hålla bloggen uppdaterad varje dag för vi har inget internet här. Vi får gå upp till deras hus (dom vi jobbar åt) om vi vill komma ut på internet. Men jag kommer nog skriva inlägg varje dag o spara i datorn o sen lägga upp så ofta jag kan. Här ska jag också försöka vara flitigare med kameran. Måste bli det!
Vi kommer ju stanna här i minst 1 månad. Känns så himla skönt o veta att man ska vara här ett tag. Då kan jag äntligen börja med mina kvällspromenader igen. Igår var jag faktiskt ute o gick och joggade halva vägen gjorde jag! Känner mig lite småstolt att ja faktiskt klara så himla långt =)
Men jag ska faktiskt kolla runt lite här om det finns något ställe med hästar så kanske man kan få åka o rida lite. Jag är ju ledig efter 13 varje dag så tid finns det ju.

Nej nu ska jag göra iordning mig så ska vi åka.

Hade fint!
O Grattis på namnsdagen till Mamma o Elin! Och mig då :P

Pussar Cindy


sweeeeet

Nu var de länge sen ja skrev.
Ska berätta lite vad som hänt =)
Ja vill lämnade ju Amirim i Söndags, som Eka skrev i förra inlägget.
Var i Haifa till Onsdag, sola o bada o shoppa o drack vin o spela asshole.
Vi hade de bra me andra ord.
I onsdags morse tog vi bussen till Jerusalem, checkade in oss på New Swedish hostel som ligger inne i gamla stan.
Gick runt lite i gamla stan på marknaden o en sväng till klagomuren. Gick även till ”jesu graven”. Jättemysigt o gå runt där inne i gamla stan! Ja brukar inte gilla sånt men där inne är de jättemysigt o gå runt o kolla på allt.
Stackars Stoffe som har blivit runtdragen på marknaderna.. Även i Haifa vart han runt dragen inne i köpcentret o i massa bikini o underklädes butiker, haha stackarn, men han överlevde. Han är ju våran livvakt så han måste ju följa med oss vart vi än går:P

Jaja, På kvällen i onsdags så gick vi ut utanför gamla stan o satte oss på en mysig liten plätt o rökte vattenpipa o spela kort, en eller två öl slank dock ner med=)
Sen igår morse åkte vi iväg till döda havet. Tänk att vi hamna på samma ställe som ja va på förra året! Alltid en upplevelse, men tvekar på om ja kommer åka dit igen, 3 gånger räcker tycker jag=) Eka o jag kleta in oss i lera såklart! Fick allt ett par fina kort ;P
Efteråt så lifta vi tillbaka till Jerusalem o efter 4 olika busshållsplatser så kom vi äntligen tillbaka till Hostelet.
Duschade o fixa o sen gick vi ut o åt lite o gick mest runt o kolla på allt.

Har nu kommit fram till att Israel är bra litet alltså.
Igår när vi stog inne i gamla stan på marknaden så mötte vi en kille från Amirim! Vände oss om o där stog James med ett stort leende på läpparna. Snacka om att vi vart paffa.
För ca 1 timme sen så satt vi o väntade på bussen, (sitter på bussen nu) O när vi satt där så kommer Carlos o Geoff fram! Från AMIRIM!! Omeeeeehn hallååå??!! Hur litet är det här landet. Ja menar buss stationen i Jerusalem är jättestor o finns 100 olika ställen o äta på o vi möter dom just i det lilla hörnet vi valde. Var verkligen jättekul o se dom igen. Dom hade lämnat Amirim igår o liftat i typ 15 timmar.. Men dom sa att de inte va nå bra i Amirim utan oss;) klart de inte e, de va ju vi som fick upp hela stämningen i huset!!=))

Ja nu som sagt sitter vi på bussen på Hadera, ska ta en taxi därifrån till moshaven vi ska till.
Ska bli spännande o se vad det är för ställe vi hamnar på. Har ingen aning om hur det ser ut eller vad det blir. Kul! Men ja vet att de är 5 min från stranden iaf;) o vi slutar ca 13.30 varje dag o lör-söndag är vi lediga. Gööötttt

Ja juste nu har vi varit borta i 3 månader, eka o jag! Snabbt tiden går va?
Men än är vi inte redo att åka hem, om 3 veckor slår ja mitt ”rekord” att vara från Degerfors.
Känns jävligt gött. Sanningen är den att när ja tänker på vissa saker i Degerfors så mår ja illa o känner att det vore fel att åka hem, att ja inte passar in längre o att ja bara förstör om jag kommer tillbaka. Att det liksom är bättre utan mej, Degerfors behöver inte mej längre, ni klarar er bra utan mig. Förra gången jag kom hem så vart ju precis allting bara pannkaka. Vänner, jobb, massa känslor inblandat. Det kändes som när ja kom hem tog ja med mej en stor jävla bomb o släppte den o allting vart ännu mer än fel. Jag är lite smårädd vid tanken på när ja kommer hem igen. Ska ja kanske låsa in mig o bara få ihop de där pengarna igen.
Ne fy, ja känner verkligen att jag passar inte in o de bästa kanske faktiskt vore att hålla sig borta.
Men ja klarar mig inte utan Sabina. O ja måste hem o träffa några av er, o min lilla Hugo<3
Ja kommer hem när ja är redo, o blire pannkaka så packar ja min fina (faktiskt NYA) väska o åker igen.
Nu ska ja inte skriva mer om det, ska lägga in lite bilder istället.


Ha det fint o lev livet.

Puss o Kram Cindy




Mer bilder kommer en annan dag när ja har tid =)

RSS 2.0