Galet

Hoppas alla hade en bra midsommar! Det hade vi!=)
Orkar inte skriva om gårdagen, har haft en helt galen dag idag.
Åkte lite senare till centret idag o vi sa det innan vi åkte att vi bara skulle dit o kolla till alla hundarna o ge dom alla mediciner, sen åka hem o lägga oss o kolla film. Det slute ju inte direkt som planerat! Vi kom nyss hem o klockan är 18 nu..
Först när vi kom till centret hade dom fått in en ny hund. En liten valp på kanske 8-9 veckor. Som var FULL i fästingar, jag lovar jag har aldrig nånsin sett så mycket fästingar i hela mitt liv. Jo när man har kolla på animal rescue på tv då..

Hela öronen var smockfulla med fästingar o hela huvudet o ja hela kroppen, precis över allt! Han hade tom fästingar på läppen.. Stackars hund säger jag.
Sen har vi en valp på centret som inte alls har varit bra dom senaste dagarna, vi har behandlat henne för ögoninfektion men hon har hostat som bara den och tuggat jättekonstigt.
Och idag var hon sämre än vanligt, hon dreglade jätte mycket o hade världens diarré… inte så mysigt o skriva de här kanske.. Men tillslut när vi skulle kolla lite närmare på henne så fick hon ett epilepsi anfall, o vad fasen gör man då??? Jag är ingen veterinär o inte nån av dom andra som var där idag heller. En liten valp på ett par månader.. Försökte hålla i huvudet på henne o se till så hon inte tuggade sönder tungan, sen när anfallet hade gett sig så sprang hon omkring yr som en höna fram o tillbaka överallt, det var som om hon var helt borta i skallen, o när man skulle ta henne så högg hon o var jätteaggressiv. Och det är hon inte i vanliga fall, hon är världens mysigaste som älskar o kela!


Ja så där stog jag o Angelica o två killar som knappt kan prata engelska. Veterinären som jobbar på centret är bortrest och Janie är bortrest o kommer inte tillbaka förns imorgon. Och centrets bil står hemma hos Janie och nycklarna är inne hos henne o det är bara hon som har hemnycklarna.. Vi försökta ringa runt till alla möjliga o sen tillslut så ringde vi till Diane en lite äldre dam från England hon fixa en bil o kom efter ett tag, så Angelica och Diane åkte iväg med valpen till veterinären..
Jag stannade på centret o tog hand om den lilla nya valpen, jag skämtar inte om jag säger att jag plockade lätt 400 fästingar! Sen dränkte jag hela hunden i sånt där pulver som ska ta död på alla fästingar o löss.. Han såg faktiskt mycket bättre ut efter ett tag=) Men det tog mig mer än 3 timmar..
Imorgon ska ja nog duscha han o göra rent alla små sår han har efter all ohyra, tror han klarar sig ganska bra, o han är en riktig liten prins, jättesöt!!


Efter ett par timmar kom Angelica o Diane tillbaka från veterinären, men veterinären hade tydligen varit helt dum i huvvet o sagt att hon hade mask eller fått i sig nått gift… Dom fick recept på avmasking o för diarrén o sen fick dom åka hem…. I bilen hade det varit totalt kaos, hon hade fått ett ännu värre anfall o yrat omkring där inne, herregud, Diane var helt förstörd när dom kom tillbaka.. Och självklart när dom precis kom tillbaka o la in henne i buren fick hon ännu ett anfall..
Ja det har varit helt galet idag säger jag bara.. Det är inte kul o se när en liten valp får ett epilepsi anfall o man inte riktigt vet vad man ska göra.


Så våran dag gick inte riktigt som planerat, och vi skulle egentligen på middag nu ikväll men det har ingen av oss nån lust med. Känns som ett rent helvete. Jag önskar jag kunde göra något mer, känns som man inte gör tillräckligt, man vill bara lägga sig i sängen o bryta ihop en stund efter den här dagen. Och snart åker vi med, så det är dags o börja packa o städa, usch känns förjävligt!
Men nu ska jag hoppa in i duschen o hoppas på att jag inte har så många fästingar på mig, sen ska jag dra med mig Angelica ut o äta så vi får lite mat i magen o en öl skulle inte sitta fel efter den här dagen.

Hade så bra där hemma, saknar er lite grann =))


Pussssss Cindy


23 juni

Hej på er!
Här sitter jag på samma ställe som igår o dricker lite vin, som igår..  =)
Men klockan är bara halv två nu, ja har precis ätit ett par mackor till lunch o angelica står o steker lite potatis, fattar inte hur hon kan va så galen i potatis!
Vi har varit ute till centret idag o ska ut igen om ett par timmar.
Idag kom det in en hund som hade blivit påkörd. Såg ut som han hade blivit blivit påkörd på bakbenen, dom var helt platta och dom var vikta åt ”andra hållet” liksom bakåt, usch jätte otäckt var de, men dom åkte till veterinären med honom så jag tror nog att han överlever, men är tveksam till om han kommer kunna gå normalt igen. Dom tog även med sig Lucky och den lilla smala tiken som inte äter något.

Tänkte berätta lite om våra planer vi har smidit. Det är ju inte direkt någon hemlighet men ville inte skriva något om det förns det var helt klart.
Vi kommer att åka härifrån, då både Angelica och jag är fruktansvärt rastlösa här, visst vi är ju ute till centret varje dag oså men det räcker inte riktigt för oss. Vi älskar hundarna och att får vara med där ute, det ska ni veta! Det hade varit en annan sak om det hade varit sol här nu för då finns det lite mer saker o göra, men när det bara är regn hela tiden så begränsar det allting. Vi kan ju knappt gå utanför dörren när det regnar, och värre kommer det bli, det kommer börja ordentligt nu i juli och hålla i sig till oktober.
Vi  känner att vi vill göra lite mer saker, jobba lite ”hårdare” så vi känner oss sysselsatta hela tiden, nu är vi trötta o sega konstant hela tiden för att vi knappt gör något.
Så det är väldigt tråkigt att vi kommer att lämna det här, hoppas vi inte sviker er som läser o tycker det är jättespännande att vi jobbar med o hjälpa djur! Men det är såhär att vi vill fira jul och nyår här nere då vi bara älskar palolem och allting här!! Och från December kommer Janie behöva mycket mer hjälp på centret för det är några av killarna som åker i slutet av nov/början på dec. Så hon vart jätteglad när vi sa att vi kommer tillbaka och hon har varit väldigt orolig för hur det skulle bli i slutet av året.
Vi måste ju ändå vara ute ur landet ca 40 dagar tror jag? För att få komma tillbaka så vi hade ändå behövt åka tidigare.
Så ni får hänga med på äventyret här i Indien i December istället, då kommer vi även hjälpa janie o volontära på hennes Silent Party här i Palolem, så det blir nog jävligt kul tror jag!
Men under tiden så får ni såklart fortsätta o läsa våran blogg o hänga med oss på vårat lilla äventyr till Israel. Först blir det semester nån vecka så vi får lite bränna såklart;) Men sen bär det iväg till kibbutz! Nu har ju jag redan gjort det och jag vet att det inte kommer  vara samma sak som när jag var där men jag ser ändå framemot det att åka med Angelica o träffa nytt underbart folk! Och Israel är ju helt underbart land så jag tror nog det bli bra, o jag tror Angelica kommer trivas bra =)


Så nu vet ni ju lite om det, och insamlingen till Animal Rescue Center kommer fortsätta även om vi inte är här=)


Skönt det var att få det där ur sig, vi vet inte när vi åker ännu eftersom våran resa blev avbokad pga tekniskt fel, o dom drog pengarna från mitt konto, så dom ska jag ha tillbaka annars jääääääääv***
Fy fan va arg ja har varit de här dagarna, o de går inte att få tag på bolaget över telefon man måste mejla dom… Ska kolla lite senare igen om jag fått något svar.


Hade bra där hemma, o trevlig midsommar på er!!
Pusssss Cindy


22 Juni

Sitter här ute på balkongen o dricker lite vin=) lite rött Sula Mosaic vin=) har precis duschat o fixat o snart ska vi till datorerna o sen tror ja vi ska äta ute idag så vi får i oss lite ordentlig mat.
Idag har vi varit ute till centret 2 gånger, den där lilla hunden som jag berättade om igår, han överlevde tyvärr inte=( han va stendö när vi kom dit, stackarn..
Janie har sagt att vi kanske måste skära ner på mjölken vi ger dom på mornarna, men tack vare alla ni där hemma som lägger en slant kanske dom kan fortsätta få sin morgonmjölk!
så vill bara säga tack, tack o tack för det ni lägger, ni gör livet enklare för hundarna här nere, o kan man bidra med något litet så är det ändå mycket här! Ni ska veta att ni verkligen gör skillnad, Tack igen! <3

Idag gick jag en liten promenad med Daisy en jätte go hund, hon är jättte fin, men har en liten tendens till att rymma hela tiden så för de mesta får hon tyvärr sitta inne, men nu i em tog Angelica o jag med oss Daisy, Sidney, och Dancer o gick en längre promenad. Var jätteskönt o man mår så bra efteråt! Daisy och Sidney får för det mesta sitta inne för dom rymmer hela tiden o de är nästan omöjligt o få tag på dom så det var verkligen kul att ta med dom ut o gå lite längre, dom ville ju iof bara jaga korna men när det inte fanns kor i närheten så var dom supersnälla båda två. Och Dancer bara hängde med, det är den lilla som är ganska ny, hon som skakar hela tiden som vart slagen, vi har kallat henne för shaky men nu heter hon Dancer.
Anup heter killen som jobbar på centret som är veterinär, han har åkt iväg nu o är borta i fem veckor o det är klart att de flesta av hundarna börjar bli sjuka nu..
Lucky en av hundarna har fått världens största svullnad vid läppen o under hakan, han ser inte klok ut o han har jätteont kraken.. O många av hundarna har fått ögoninflammation nu, det är en av valparna som är värst drabbad, hon ser nästan ingenting. Men ja prata med janie idag så hon kom o kolla o åkte iväg o köpte ögon droppar, så dom blir nog bra =)

Sen är det en liten valp, som är jättesmal o hon vägrar o äta o bara ligger i buren, men nu har jag tryckt i henne kex o gett henne energi tillskott i vattnet så hoppas verkligen hon blir bättre snart..
Är det inte typiskt att de ska bli såhär bara för veterinären åker??

Ja, annars har det inte hänt så mycket, hänt något roligt hemma??
Jo de har börjat regnat igen efter 2 dagars sol.. kul va=)) Fan förjävligt..

Tänkte slänga in liten bilder på en del av hundarna, så ni får kika lite =)

Pussar Cindy



Smartast

Skrev ett inlagg pa datorn hemma, men glomde o lagga in de pa usb minnet, lagger in de imorn istallet.
Sa otroligt smart ar jag... orkar inte sitta o skriva om allt heller...  gud va arg ja blir :)
Ni far lite bilder istallet =)

Dancer

Valp  utan namn an sa lange, med ogoninfektion =(

Mjolktime!!

Dancer

Inget namn an sa lange =)

Underbetts hunden=)

Highway

Sotvalp =)

Lucky

Sessan

Sessan

Kissen =)

Best Friends =)

Callie=)

Antingen ar det Jojo, eller Joey =)

Sotvalp=)

Frulledags :)

Halften Mjolk halften vatten till alla djuren =)

Mm, den har skulle garna bada i mjolken, hur sot som helst =)

Hej Bloggen!

Börjar med gårdagen, vi åkte till centret på morgonen, tog massa bilder på doggisarna, var inte så himla lätt men fick på några iaf =)
Efter centret åkte vi hem o käka lite kycklingsoppa till lunch, sen åkte vi ut på en liten roadtrip!
Åkte ganska långt, bara för vi kände att vi var tvungna o göra slut på bensinen ;) dock så hittade vi inget speciellt, såg en flod o jättemycket djungel o berg…  Vi stanna på ett litet ställe o köpte vatten och en varsin glass! Våran första glass sen vi kom ner till Indien, satt inte helt fel i värmen=) Förutom den vi gjorde själva då=)
Hände inte så mycket igår mer igår.. gick till datorerna o ringde till mammsen o Sabina, sen gick vi hem o gjorde lite egen pommes/klyftpotatis. Ja var så trött så ja orka inte ens kolla klart på filmen som va kl nio, så gick o la mig tidigt!
Vaknade dock inte tidigt.. vaknade vid 10:S Ajja, tur man gör gratis jobb så man har inga tider o passa vi gör som vi vill, vill vi inte jobba gör vi inte de. Men det är klart att vi ändå åkte ut till centret idag.
De finns så mycket goa hundar så ni vet inte alltså, det är så kul o komma dit nu. Hundarna känner verkligen igen oss o dom vet att när vi kommer så äre mys/gos time på G! Dom hör oss när vi kommer ner för backen o när vi kommer runt hörnet så börjar dom skälla o dom blir så otroligt glada! Sessan speciellt, herregud hon blir så glad så hon skriker i en halvtimme efter vi har kommit.
Helt underbart är det!
Jag har allt hittat mina små favoriter, som gärna vill sitta i knät o bara va =) Goshundar!!
Vi har en hund på centret nu som är så himla sjuk, jätte jätte smal o äter eller dricker ingenting, han lever nog inte så länge till.. det rinner ur näsan på honom hela tiden o han ligger bara ensam inne i andra rummet.. stackar =( Idag la han frambenen i knät på mig o nosen på benet ungefär som det var hans sista minut i världen, gud ja blir jätteledsen när ja tänker på han.. Hoppas att han överlever men chansen är inte stor. Tror dom ska ta honom till veterinären imorgon, hoppas verkligen det men vet inte om det finns så mycket att göra för han, o han är bara valp med..


Idag åkte vi ut på en liten road trip igen, letade lite nya vägar bara, var inte så kul som vi trodde eftersom vi hittade en påkörd hund, levde gjorde han inte o han låg mitt på vägen o alla bara körde förbi, fy skäms på dom!! Han var jättefin i hullet o såg väldigt välmående ut.. Vi flyttade in honom till dikeskanten, visste inte vad vi skulle göra.. vad gör man i ett sånt läge?? Kändes förjävligt o bara lämna honom o låta alla kråkor börja hacka på honom.. O han hade inte legat där länge de syntes..
Vila i frid hunden  =)


Ja jag blir verkligen skitkänslig när det gäller djur, speciellt när dom är skadade eller i de här läget när dom inte finns kvar.. Usch..


Nu då, nu sitter vi här i lägenheten o ska duscha o greja så ska vi till datorn sen.
Har precis druckit lite vin o käkat kex o färsk ost! Har en tjej mittemot oss som gör egen ost, tror hon är från england eller nått hon gör alla sorters ost, nu köpte vi nån supergod feta ost, mums! =)
Mättande är de med, så vi hoppar kvällsmaten idag, orkar inte proppa i mig nån mat nu..
Vi ska ju gotta oss rejält på fredag så bantning till dess som gäller!!:D Ja skämta mamma..


Sitter o lyssnar på en låt nu som får mig o tänka på min kära syster=)
En låt hon uppträde till på Golden times förra året, precis när vi hade kommit hem från Israel.
Saknar henne så otroligt, jag har sån himla tur som har en sån syster som ja står så himla nära, klart man står sina syskon nära, men jag känner att min syster är mer än bara en syster hon är allt. Hon är en bästa vän, en man verkligen kan lita på i alla lägen, en man skulle ge sitt liv för, en som man vet alltid stötar, en man vet respekterar en för den man är, en man verkligen kan vara sig själv med. Hon är helt enkelt allt, o jag älskar min syster  o skulle göra allt för henne. OM hon skulle be mig o komma hem även om hon bara vill ta en kaffe o prata skulle ja ta första flyget, finns inte en tvekan.
Men tiden går snabbt när man har roligt o snart står jag där på svensk mark o då ska hon få en mega kram<3


Nej nu ska ja inte bli sådär känslig, slänger in 2 bilder på mig o min fina syster =) <3



Pussar Cindy


Måndag

God morgon solstrålar!!
När jag lägger upp det här inlägget är det ju kväll men nu är det morgon.
Kl är snart 8 här, alltså halv 5 hemma, så de flesta av er ligger väl o sover som stockar just nu, tex AngelicaJ
Men ja har redan varit uppe ett tag har städat o grejat lite, hurtig!
Men nu vart ja lite skriva sugen igen.
Vet inte riktigt vad som händer med mej när jag är utomlands för jag kan inte sova länge på mornarna… jättejobbigt är det, hemma kommer ja ju inte upp för fem öre.. okey, undantag när jag reser med Sabina, då kan jag sova hur länge som helst.
Men här får jag dra upp Angelica ur sängen, skämta inte om att det är svårt att få upp henne, gud vilken segpropp!! Efter ca 6:e väckningen börjar hon komma till liv, fattar inte hur hon kan sova så himla länge varje morgon. Men det blir de snart ändring på! Då har hon inget val, då är de bara o gå upp när klockan ringer;)


Det är nån som har frågat mig varför vi heter just dorisarna, så det tänkte jag förklara nu=)
När Angelica kom hem från Spanien så började ju hon jobba hos mamma nere på Hambo, så då jobbade vi tillsammans varje dag. Och på ett speciellt ställe på järnverket finns de en liten go gubbe som jämt sa ”hej på er smådorisarna” varenda gång vi kom. Till en början skratta vi bara åt det men sen börja vi känna oss som två små dorisar. Så vi brukade skoja med han o säga ”nu kommer dorisarna”. Men det roliga är ju att han kallar alla ”flickor” för dorisar o alla ”pöjker” för kurtar. Men Angelica o jag kände väl att vi egentligen va dom där riktiga små dorisarna ;)
Så nu är vi ju dom där dorisarna! =)
Ja vet inte hur ja kom på att vi skulle ha de som blogg namn, de bara komJ Men de e väl passande eller va tycker ni?=)


Idag ska vi åka ut till centret, var där igår eftermiddag o hjälpte till o gav alla hundarna mat oså, men ska bli så himla skönt att åka dit idag, har saknat alla hundarna!
O nu han jag inte ta några bilder på valparna för dom hade redan åkt =(
Dom hade tydligen hittats fulla i lera bara två veckor gamla på chaudis fisk marknad..
Tur säger jag bara att det var snälla personer som hittade dom, man vet aldrig med folket här nere, hade dom hamnat i fel händer hade det nog slutat olyckligt..
Idag följer även kameran med till centret! Ska försöka få en bild på varje hund, kan bli svårt men ska göra mitt bästa =)


Ja måste bara tipsa om en helt underbar film som vi såg igår kväll, The blind side.
Sjukt bra o är verkligen värd att ses! Fast beror ju på vad man gillar såklart men jag älska den, o antagligen för att den är verklighetsbaserad. Sandra Bullock spelar huvudrollen.
Skriver inget om den utan, ni som inte sett den tycker ja absolut ska se den=)


Blek blekare Cindy, tror jag är blekare än ja va när ja åkte ner hit.. nu har vi inte solat på 1 månad, blir toookig!! Indierna sägare att desto blekar desto bättre haha så de känns inge bra de här, på torsdag har vi varit här i 2 månader o hur ser vi inte ut? Det är ju så man får skämmas, men allt det vi har hunnit med o allt vi har sett jämnar ändå upp de ganska bra. Otroligt land är de! Alla borde åka hit=)
Men vi har ju en hel del kvar som vi måste se i de här landet, himalaya är ett stort måste för mig. o sen vill vi till Bombay o Bollywood, och ganges eller hur de nu stavas.. De måste man ju bara se, va fasen vi lever ju bara 1 gång=)
Nej nu är klockan halv nio, ne har inte tagit mej sån tid o skriva de här har sprungit o gjort massa annat under tiden, men nu måste jag väcka segisen så vi får i oss lite frukost innan jobbet.
Förresten har jag blivit jävligt säker på o köra här nere nu;) Är lite stolt att jag klarar de så himla bra, har tom kört inne i Chaudi! =) Duktig ja vet ;)


Hade så bra!!


Puss o Kram Cindy


Morgonpiggaste o blekaste Dorisen!


Himlen ar oskyldigt bla

Ja hor och hapna men igar sa sag vi solen for forsta gangen pa tva veckor, det var faktiskt ganska otroligt! Idag har solen tittat fram lite till och det har inte regnat en droppe de har tva dagarna! Och sa fort solen tittar fram blir det gor hett har i landet, precis sa varmt som det var innan monsunen borjade, sa det blir en liten kontrast till att faktiskt sma frysa lite med langbyxor och troja till att svettas med bara en klanning pa sig, undra nar man vanjer sig!
Jag vet att jag ar rikigt dalig pa att blogga men jag vet aldrig rikigt vad jag ska skriva och Cindy tycker det ar sa kul sa jag overlater allt detta till henne, men ibland far jag tummen ur rova och skriver ett litet inlagg!
Men en sak kan jag beratta for er iallafall och det ar att Cindy och jag har gatt och blivit nickedockor, ni forstar att alla har nere skakar lite med huvudet at sidorna nar de sager nagonting precis som vi rycker pa axlarna och nu har Cindy och jag borjat gora precis samma sak! Det ser faktiskt lite dumt ut nar vi gor det men det har borjat komma helt automatiskt, iaf for mig sa Cindy brukar fa saga till mig hela tiden.. Aja forhoppningsvis forsvinner det med tiden, innan jag atervander till Sverige iaf! :)
Aja detta vart inte ett sa langt blogginlagg men jag vet inte vad jag mer har pa hjartat! kommer sakert ett litet langre inlagg imorgon nar Cindy skriver..

Puss och kram Angelica
Forresten ar det fars dag i Indien idag sa grattis pappa Hirscher och pappa Irvin

Lördag

Nu var ja tvungen o kolla vad det var för dag innan jag kunde skriva lördag.. Inge tidsbegrep alls här nere J
Har inte alls hänt mycket sen ja skrev sist.. Jag har försökt dricka så mycket te ja kan o käka halstabletter som om de vore de ända ja hade o äta, men idag är jag faktiskt lite bättre!
Igår åkte vi ut till centret en snabbis o skulle bara säga hej till hundarna o till lilla Sessan, guu hon är så söt sessan, när vi åker därifrån så springer hon fram till staketet o gnäller som bara den. Våran lilla fis J
Nu hade dom valpar på centret, dock ingen mamma L Dom var ca 2 veckor så himla små, men gud så söta!=) 5 st tror ja de var, ska ta kort på dom nästa gång vi åker dit så ska ni få se. Ja önskar ja kunde ta med mig allihop hem…
Kan ju säga att jag är så jävla trött på dessa strömavbrott…. Igår så va vi utan el i princip hela dagen.. Vi gjorde egen glass igår, o den skulle va i frysen i ca 4 timmar, men efter 12 timmar så var den fortfarande inte färdig..  Tack vare strömmen…Fast vi åt den såklart ändå o jävlar in i havet (som angelica brukar säga) vad GOD den var!! Vi gjorde en varsin o min vart exakt som ben & jerrys halfbaked fast utan Browniesen o sen lite extra chockladbitar i. MUMS!! Fattar inte att vi kunde lyckas så himla bra med o göra egen glass. Sen på kvällen så gjorde vi egen klyftpotatis o eget tunnbröd med grönsaker o lite tonfirre, oooh satt himla bra=) Super gott verkligen. Va kul de e o laga mat när de blir så himla bra.

Vi skulle ju ha en film kväll o gotta oss med allting igår eftersom dom visade Narnia på tv, men nej då, gottade oss gjorde vi ju men inte framför tvn..Slutade med att vi satt i mörkret med två ljus framför oss o spelade kort.. o emellanåt jagade vi äckliga små kryp som attackerade oss hela tiden….
Efter en timme kom strömmen på igen men dock bara i 10 minuter, så där satt vi till kl 2 på natten o spelade kort…  Ja  jag börjar faktiskt bli ganska trött på det här..  Regn Regn Regn Regn Regn, o mera regn o längre strömavbrott.. Bläää.. Lätt o sitta där hemma o säga men klart vi fixar ett par månaders regn i Indien, o de ska bli spännande o se monsunregnet, de är ju inte alla som får vara med om något sånt. Men nu när man sitter här så är de inte lika kul längre, o nu har vi sett monsunen, o ja det är helt otroligt! O se hur alla förbereder för regnet o allting som händer runt omkring, häftigt tycker jag!  Men att se hur tom alla små kryp förbereder sig för regnet o kommer in i lägenheten, då menar jag inte typ 2-3 st utan då tar dom med sig alla deras vänner o familjen o chillar under taket i våran lägenhet,nää de gillar inte jag.
Men vi har ju valt det här själva o det är ju ingen som tvingar oss att vara här, vi är ju fria o kan åka precis vart vi vill, o göra vad vi vill J Det är ju det som är meningen med det här, leva livet o se så mycket som möjligt J Men nu ska ja inte tjata mer om det, vi tar en dag i taget J

Nu kom strömmen precis tillbaka o tvn funkar, (får väl se hur länge) så nu ska ja gå o käka lite frulle.
Hade bra där hemma.

 

Puss o Kram Cindy







Glassen var faktiskt mumma aven om den var jatte smalt =)

Leoparder

Jag hade ingen aning om att de fanns leoparder har nere i Indien..
Eller jo de e klart att jag langt inne bland mina fa osmarta hjarnceller kanske forstod att de finns sana djur har for vi ar ju faktiskt i Indien.
Men att dom var sa nara de hade jag ingen aning om, det finns ju fullt med leoparder har!
Runt om bland centret finns det mycket leoparder men dom attackerar inte manniskorna utan det ar andra djur de vill at. Vi som varit ute o gatt med hundar inne i djungeln, dock inte sa langt in som dom kanske ar, men man vet ju aldrig?
Fast jag tycker inte att man ska leva i fruktan, lev livet!!!



Angelica o jag brukar skoja ibland om att det vore hemskt men lite kul om nagon av oss far en kokosnot i huvudet. Det ar ju en ganska vanlig dodsorsak har nere, men anda valdigt hemskt.

Jag ska tjata lite pa Angelica att hon ska skriva lite har i bloggen, sa ni far nagot lite mer ordentligt o lasa :)

Hade bra ni dar hemma, o alla ni som har lagt en slant till insamlingen for Animal Rescue Centret,
Tusen tack ni ar verkligen GULD! <3

Pusssss Cindy

Onsdag

Onsdag
O jag som verkligen ville bli bättre med bloggandet, började ju bra!
Natten till måndan fick jag världens kramper i magen, de va hemskt va ont de gjorde, kände på en gång att det var inte magsjuka o de var inte mensverk, låg o försökte härda men efter 2,5 timmes svettande o tjutande kröp jag till Angelicas rum o väckte henne, så ringde hon till Franco, våran lilla chaufför eller va man ska säga han har hjälpt oss jättemycket o han fixade lägenheten åt oss. Kände mig verkligen jätteträlig när jag först var tvungen o väcka Angelica o sen ringa o väcka Franco mitt i natten, kl var väl typ 4.
Men han kom på en gång o så åkte vi till sjukhuset här i Palolem, fick dropp o smärtstillande o massa andra sprutor vet inte ens vad hälften var.. Efter mycket tester o prover så konstaterade dom att ja hade nån infektion i magen. Så jag har alltså varit på sjukhuset i 3 dagar, men idag fick ja åka hem! Känner mig inte helt 100 men mycket bättreJ Typiskt bara att man åkt på förkylning o halsont, men det som inte dödar de härdar!!

Fattar inte att Angelica stått ut med mej, hon fick vara kvar där under nätterna o har varit med mig hela tiden, min lilla ängel J De värsta var att jag inte fick äta eller dricka nånting förns igårkväll, då åkte Angelica iväg o hämta lite mat o köpte me lite godis, snäll hon! Ja har verkligen skällt o skrikit att jag varit så jävla trött på de där jävla sjukhuset, men hon har bara hållt minen, gjort allt ja bett om=)

Så nu kanske bloggandet kan komma igång lite bättre.
Vi åkte till Chaudi idag o pratade med dom på vodafone och när vi köpte mobilt bredband så betalade vi för 3G o de skulle ju vara såå bra o sååå snabbt, men ne har inte funkat alls o det har knövlat jättemycket, o nu sa hon att vi skulle betala ännu mer för o få 3G, nej tack! Så nu skiter vi i de där med eget internet vi håller oss till cafet där internet iaf funkar.
Ja jag vet inte så himla bra o åka moppe i regn till Chaudi när man precis kommit från sjukan, men jag var så jävla förbannad på de där internetet, o dessutom ville ja ha yoghurt o det finns ingen i palolem:P

Nu ska ja vila i några dagar innan ja åker ut till centret, längtar efter alla hundarna o att vara där ute, har inte varit där sen i lördags!

Ja nu orkar ja inte skriva mer, måste vila lite….

Pusssss Cindy


Det kom en liten kisse o ville kolla film med oss :)

Det kom en till som ville kolla film med oss fast han fick ju da inte folja med in!

Verkligen jattestor..... De va nastan sa ja vart lite radd.

Ont gjorde de..

Angelica hade humöret uppe!

Vi har ratt mycket stora djur som vill in till oss....

En styck bild på en styck väldigt osnygg sjukling, fyfan hur ja ser ut=)



Sponsring

Måste skriva lite om sponsringenJ

Man kan säga att centret skulle inte gå runt om det inte vore för alla turister o alla som hjälper till o lägger en liten slant.
Just nu under monsunperioden är det verkligen kris det går mycket bättre under högsäsongen när det är fullt med turister här som hjälper till o lägger lite pengar eller donerar saker som centret kan sälja.

Dom håller just nu på att fixa iordning en lite shop i ena rummet ute på centret, det är bara grejer som folk har lämnat som är i bra skick att säljas. Så allting som vi har köpt till lägenheten som vi inte kan ta med oss när vi åker kommer vi att lämna till dom som dom antingen kan använda eller sälja.

Man kan sponsra en hund på centret om man vill, då kan man gå ut på deras hemsida o välja en hund, då får man döpa den om man vill, om den inte redan har ett namn, sen betalar man in 6000 rupees som är ca 850 svenska kronor, det täcker allting för ett helt år för hunden, då får den bo på centret den får mat och vatten tak över huvudet, vaccinationer, operationer om så behövs, ja all veterinärvård som den behöver, den steriliseras, avmaskas, behandlas för fästingar, löss osv.
Hur bra är inte det? Vi har sponsrat sessan nu för ett helt år och om hon lever i ett helt år till så kommer vi fortsätta sponsra henne så hon slipper komma ut på gatan igen.

Men man behöver såklart inte sponsra en hund för ett år, om man vill kan man bara lägga lite pengar, allting går till hundarna så att dom ska klara sig. Just nu är det verkligen kris, Janie har börjat fått tagit av sina egna pengar nu för att hundarna o katterna ska få mat.
Ni kan ju tänka själva om 850 kr räcker för ett helt år till en hund, vad mycket 20 kr skulle hjälpa dom.

Jag har lovat Janie att jag skulle sprida det här vidare till så många som möjligt så tänkte att de passade bra att skriva ett litet inlägg här på bloggen.

Och ja har pratat med min mamms och hon skulle skriva en liten lapp o lägga på jobbet om det var nån som ville lägga nånting så kan hon ta hand om betalningen o sätta över pengar på mitt konto så ger jag det direkt till Janie.
Nu känns det som jag tjatar som bara den men även så lite som 20 kr är mycket här nere! För 20 kr kan Angelica o ja gå ut o äta lunch på restaurang en dag.

Ne nu ska ja inte tjata mer om det, så ni inte sitter där o blir gör irriterad på mig haha

Så nu får ni ha de så bra där hemma!

Pusss Cindy


Kisse me dalig tass, men han ar valdigt snabb anda!!:)

Varan Sessan har ett hem :)

Kennelrummet, Angelica forsoker fa katterna o halla sams:)

Den har hunden foddes sahar med bakbenen, han ar faktiskt skitsnabb nar han springer!!
Tyck inte synd om honom,for fyfan va kaxig han ar, ingen hund som nagon far satta sig pa, finns det mat sa ar den hans!!

Men han ar ratt fin anda :)

Det har ar val anda favoriten!!!
Varldens goaste mysigaste lilla hund!
Jag skulle ta ett kort pa oss bada men sag sen att jag hade zoomen pa, tycker han vart ratt sot anda :)


Centret

Tänkte skriva lite om centret som vi jobbar påJ

Animal  Rescue Center dom har även en hemsida arcgoa.in

Där står det mesta om centret men dom håller på o uppdaterar hemsidan och ska fixa iordning den lite mer.

Centret ligger ca 3-4 km från där vi bor, nere i en liten ”dal” kan man nästan säga, jättemysigt är detJ

Det är mest bara hundar och katter dom har där nu  tror dom ca 20 hundar och 7 katter.
Många av hundarna som är där nu är såna som dom har haft sen dom var valpar, dom kan ha hittat valparna i väldigt dåligt skick nånstanns eller så är det turister som har hittat valpar o ringt o så har dom på centret fått hämtat dom och dom hundarna bor jämt på centret nu har dom tur blir dom adopterade till nån bra familj som är vettiga med djur!

Men många av hundarna är såna som lokalbefolkningen har tänkt döda, kan ha varit om dom har någon sorts missbildning eller nått annat litet fel, vi har en tik på centret nu som kom för nån vecka sen. Hon hade fått valpar men lokalbefolkningen dödade hennes valpar o tänkte göra detsamma med henne, dom har slagit henne så illa så hon har fått som nått nervfel så hon skakar hela tiden, under tiden dom slog henne vart ju det här bara värre o värre så tillslut tyckte dom att hon var ”missbildad” så då tänkte dom döda henne.. som tur är så kom hon till centret men hon var livrädd till en början man fick inte gå i närheten av henne o hon bara skrek o skrek hela tiden, Killarna på centret tog henne till veterinären o han sa att det är inge fel på henne hon är fullt frisk bara att hon skakar så för att dom har slagit henne, men han som ägde henne sa att om hon kommer tillbaka skulle han skjuta henne. Så jävla sorgligt tycker jag, hon är en jättefin hund, jag tycker hon är den finaste av alla hundarna på hela centret. Men vi har tränat henne o försökt få henne att bli van med allting så nu springer hon lös bland alla andra hundarna o hon ser jätteglad ut!

Jättekul att se sån himla skillnad efter så kort tid! J
Tjejen som är ansvarig för centret heter Janie o hon är från england hon har bott är i 8 år och jobbat på centet i 5 år, hon gör verkligen ett toppenjobb och utan henne skulle centet inte kunna vara igång alls.
På mornarna på centret får alla hundarna först mjölk, dom blandar ut mjölken med hälften vatten, sen får dom hundmat, inte såna portioner som i sverige med ändå riktig hundmat, katterna får en fisk var på morgonen, gott gott J Sen får dom vara ute fram till lunch då tar dom in alla hundarna så alla kan åka hem o käka, sen på eftermiddagen innan centret stänger för kvällen får alla djuren kyckling o ris, värsta portionen med, häromdan var det lite otäckt för då låg det hela kyckling fötter i grytan som var till hundarna, uuuuuhhhh inte så mysigt… Men dom gilla de!

Centret är inte alls stort dom har ett stort kennel rum, där alla burarna är, sen har dom ett litet kontor/kök sen ett behandlingsrum, men allt är ju under uppbyggnad nu dom har precis flyttat till det här stället så det är lite hur som helst J
Jaa nu har ja skrivit en del o tror inte att alla har orkat läsa allt (skulle antagligen inte jag har gjort)
Men ni undrar säkert vad Angelica och jag gör…. Jaa på mornarna hjälper vi till o ger alla hundarna mat o försöker få ordning på dom, sätter så många i burarna vi kan innan dom ska äta annars blir de fight kan ja lova ..
Sen när alla har ätit så brukar vi få springa o jaga dom hundarna som alltid lyckas ta sig utanför stängslet, Inte det lättaste!! Sen om det är någon hund som ska tränas (som lilla shaky som var så rädd för allt o alla) så gör vi de, är de någon hund som behöver gå ut o gå så gör vi de, o sen försöker vi bara kela med dom o leka med dom, fast de vet dom ju inte hur man gör för gör man en för hastig rörelse med armen så tror dom att dom ska bli slagna så då springer dom bara iväg….. Eller om dom behöver hjälp med något på annat så hjälper vi till J På eftermiddan så gör vi ungefär samma som morgonen, sätter alla u burar o ger dom mat oså.

Men vi jobbar ju som volontärer alltså helt gratis så ibland kanske vi inte åker dit på em om det ösregnar eller om vi har annat för oss J

Så, nu har jag nog fått med liiiiite grann om centret, men skriver mer om sponsring i ett annat inlägg ;) Kul för er som orkat läsa allting hoppas ni förståt litegrann om vad det är för något vi jobbar med J

Pussss Cindy


Usch, kyckling.... 



Har ar kennelrummet





Har ar lilla centret, det ar inte stort men det ar helt okey!


UPDATE!!!


Förlåt för världens dåligaste uppdatering..
Har varit jättekrångel med vårat internet, för de första är det jättesegt tar ca 10 minuter o komma ut på internet…. Skype kan man inte ens använda för internet är för långsamt, vi har varit o skällt på vodafone ett antal gånger  o igår när vi var där så sa hon att vi skulle ladda på kortet o sen skulle de funka, men icke då. Vi har inte ens kunnat koppla upp oss och vi ligger minus på kortet nu!? Nej nu jävlar imorn ska vi dit o säga att vi inte tänker betala för den här skiten……..

Just nu sitter ja o skriver på min dator o sparar allting o word o lägger in det på usb minnet så det kommer upp på bloggen.
Ja, jag har verkligen nått sorts problem ja MÅSTE skriva, även om de inte är nått speciellt så måste ja skriva lite grann, de kliar i fingrarna på mig…. Så nu får ja göra såhär, så jobbigt är det ju inte o ta med lilla usbminnet till cafet J

Det har inte direkt hänt så himla mycket… Det regnar mer o mer för varje dag som går.. Ja jag kan erkänna att det är LITE surt o sitta här nere o titta ut på det vattenfall som kommer från himlen när ni där hemma sitter o grillar i svensk sommar o käkar färsk potatis med gräddfil o gräslök o en god köttbit! Dricker en gooood öl o bara softar J mm, bara lite surt J
Men hur många svenska somrar har vi inte haft o hur många mer kommer vi inte o ha?
Men Angelicas o mina planer är i full rulle o det smids som aldrig förr! Kommer bli skitbra det härJ

En annan sak som är fruktansvärt störande här nere är dessa jävla strömavbrott, hela hela hela tiden.
Värre ju mer de regnar.. Det kan vara allt från 1 minut till flera timmar till över en dag.. Ne de är inge kul, man kan inte ladda telefon, inte kolla på tv, inte lyssna på musik, inte hålla koll på kackerlackorna om det är kväll….!
Men vi överlever, man får väl se de som en upplevelse, eller närmare en erfarenhet ;)

Just nu är de strömavbrott o jag har ca 5% batteri kvar i datorn, lyckat J

Ooh, igår när vi var iväg till Chaudi så hittade vi ett bageri! O herreeguud vad mycket gott de fanns!
Så på midsommar ska vi slå på stort, vi ska köpa chockladtårta! Mums!! Sen ska vi ut o fira o dricka massa goda drinkar, o göra våran egna midsommar till något minnesvärt, kommer säkert sluta i världens storm o vi kommer hem dyblöta av att taket flög bort på restaurangen vi satt på o alla sprang därifrån i panik utan att betala notan. Tro mig, det har hänt. Allting är möjligt i Indien säger dom..

Igår var vi ute och åt med alla som jobbar på centret, jättemysigt var det,  o gud vilket härligt gäng dom är!! Janie är , ja hon är över 40 iaf o det kan man verkligen inte tro, hon är ju hel galen ju, gud va kul vi hade åt henne igår. Så himla rolig person! Hon är ju iaf väldigt pratglad av sig, de flesta av killarna som jobbar på centret säger inte så mycket, dom vart väl lite mer öppna när dom hade druckit lite öl, men annars kommer det inte mycket ur dom.

Ne nu orkar jag inte skriva mer.

Hade så bra där hemma o njut av sommarenJ

Puss o Kram Cindy


Har e Kissen som vi hittade, tyvarr overlevde han inte men han fick iaf sina sista timmar pa ett varmt o lugnt stalle, stackarn

......

Vad glad man blir av o lasa era kommentarer!
Nu kommer lite inlagg o lite bilder :)
Kanns som det var en evighet sen man satt pa jobbet dar hemma,men anda kanns det som igar :)
Hoppas ni klarar er bra pa Hambo, vi saknar er!! Eller jag gor iaf haha, (Cindy)

2 minuter i regnet.... 2 MINUTER!!! o da regnade de "lite" om man jamfor med nu...

Pussssssssssssss

Sorry

Det har inlagget skulle ha publicerats for lange sen men har val blivit nagot fel, slanger in de nu sa blir de annu mer o lasa!

Fy vilken dalig uppdatering vi haft nu!
Har inte jattemkt tid att skriva men lite grann iaf :)
Allting flyter pa bra med jobbet, o dagarna ar helt okey.
Lite for rastlost for oss bara men vi ska forsoka hitta pa nagot att gora om dagarna nar vi inte jobbar..
Sen kommer det bli battre pa det animal centret vi ar pa, det ska fixas o grejas o ena delen ska goras om till en liten shop. Alla pengarna gar direkt till djuren och allting som saljs ar sant som folk har donerat till centret. Sen ska de aven fixas iordning som dom far de mer ordentligt o allting kommer till ordning, nu ar det liksom lite huller om buller, men de blir ju battre o ja vet att det kommer bli jattebra dar ute. Dom ska aven oppna en restaurang brevid som (om dom har tur) lockar lite mer folk. Vi hoppas pa det basta :)
Ja, det regnar ju bara mer o mer har, an sa lange ar det bara pa kvallarna natterna o mornarna o lite grann pa dagarna, men mer blir det!
Idag har vi inhandlat skitsnygga regnjackor! ooh dom e super snygga verkligen ;)

I eftermiddags nar vi akte ut till centret sa regnade det inte sa vi tog inte pa oss regnjackorna.. det skulle vi ha gjort.. Pa vagen hem borja de blasa litegrann o efter 2 min var de rena stormen! Jag sag verkligen ingenting nar ja korde o ja kunde knappt halla moppen pa vagen for det blaste sa.
En himla upplevelse maste jag saga!
Imorse vakna ja vid kvart i 8 sa da gick ja ut pa en liten promenad, skulle bara ga ivag o kopa lite frukost, o de regna ingenting nar jag gick hemifran....... ni forstar nog sjalva hur de sluta :)
Ja behovde ju ingen dusch nar ja kom hem iaf..

Idag ska vi ata ute igen, 3:e dagen, mysigt mysigt:) dom tva andra dagarna har vi bara atit lite kott o gronsaker osa men idag ska vi gotta oss med en fet pizza! Mums!!
Till lunch brukar vi bara ata fruktsallad men idag akte vi till chaudi o handla lite gronsaker, fick en hel pase med gurka,tomat,paprika,chili,morotter,lok, o lite mynta for 7 kr :) bra va?? Sa vi akte hem o gjorde tonfisk sallad, godaste ja atit pa lange!!!

Hade sa bra dar hemma, o njut av solen! :)
Njut av svensk sommar :)))

Monsunregn

Nu har vi varit med om varat forsta riktigt stora monsunregn, det var nar bada hade lagt sig och jag horde hur det borjade dundra i rummet, tankte att gud vad den dar flakten later men sen sa markte jag ju att det hade borjat regna jatte mkt sa jag gick in och hamta cindy och sen sa satt vi pa balkongen en stund och titta.
Sen nar jag skulle ga och lagga mig igen sa kunde jag inte somna for att det borjade blixtra och det ar ju inte som i Sverige utan hela rummet los verkligen upp och det dana och braka. Efter en stund hor jag sen hur det later som att nagon kastar sig mot ytterdorren som att man forsoker bryta sig in med vald, tankte om jag skulle vaga ga upp for att kika och da hander det tva ganger igen sa nar jag ligger dar och forsoker tanka ut en plan sa kommer jag pa att det ar ju ingen som forsoker bryta sig in utan det ar ju kokosnotter som ramlar fran palmerna!! 
Exotiskt detta liv! :)
Idag har vi iaf varit pa jobbet, wihooo, verkligen jatte roligt!! :)
Vi tog varan nya roda moppa och brummade dit och forst sa skulle vi ut och ga med en hund och nar vi gick ut genom oppningen i stangslet (de har inte fatt en grind an sa det ar tva plankor for salange) sa rymmer saklart alla andra hundar, och det ar ju inte bara tva hundar utan ungefar 20 st. Sa dar star jag och Cindy med en hund i koppel, forsoker halla plankorna pa plats, 15 hundar pa utsidan av stangslet och fler som forsoker ta sig ut.. man tror att det inte kunde bli varre men joda, en hund staller sig och kissar pa mig! Det gjorde hela min dag ska jag saga er!
Aja tillslut hjalper Alex, en som jobbar dar, och far in alla hundarna igen sa det sluta ju bra.

Imorgon ska vi iaf fa en grind dit, tack och lov for det for hundarna forsoker springa ivag hela tiden.

Annars har dagen gatt fint, fint!! Har pratat med Jenie om Sessan sa hon ska aka ivag imorgon pa morgonen for att kika pa henne och sen sa kanske hon far folja med och bo pa centret, skulle verkligen vara toppen! Vi akte till Sessan idag efter jobbet och gav henne lite kex. Det varsta var nar vi skulle aka ifran henne, annars nar vi gatt sa gar hon ju efter men nu nar vi hade moppe sa kunde hon ju inte och gud vad hon gnydde och satt och tittade efter oss, tycker sa synd om varan lilla sessa!
Cindy ar forresten kung pa och kora moppe i vanstertrafik, nastan iallafall!
puss och kram Angelica

Hej pa er

Idag var varan forsta dag pa jobbet, var superkul:)
Ska ta en dag o skriva mer om jobbet o allt o lagga upp lite bilder.
Men det far vanta tills vi far varat internet:)
Men dagen var bra iaf, nu har vi hyrt en moppe med, haha vanstertrafik pa moppe.. har i Indien.. Ja lite obehagligt ar det faktiskt o kora, o de ar ju inte lattare nar indierna braser pa for fullt o tutar for allt o inget.
Men jag tutade faktiskt pa 2 st idag!! *Stolt* :) Fastan ja skamdes lite efterat nar jag korde om..
Angelica klappa mig pa axeln o sa, du e duktigt du stumpilumpan.
Fast ena stunden lat hon inte sa lattad dar bak, nar vi kom in i djungeln o det vart nerforsbacke, wrooooom:)
hihi

For ovrigt borjar jag bli lite battre pa 500 eller va de heter.. de dar kortspelet..
Har allt vunnit nagra ganger o fler ska de bli!! :) Sa har mycket som vi har spelat kort har ja aldrig gjort i hela mitt liv.. fast kul ar de:)

Ikvall ska vi baka eget brod, fast vi har ju ingen ugn sa far bli i stekpannan, kan nog bli bra tror jag!
Man far ju anvanda vad man har, o vi vill verkligen ha farskt brod sa ja skiter i om de ar i stekpannan eller om de ar i ugn, farskt ska de va!!

Hoppas allt ar bra med er dar hemma, de ar val som vanligt antar jag..
Dag ut o dag in i lilla halan Degerfors, kan inte direkt saga att ja langtar tillbaka, man lever ju trots allt bara en gang :)

Puss o Kram Cindy


Sa himla go valp, paminner lite om en angel vi en gang haft :) <3

RSS 2.0