Haifa

Nu har vi landat in i Haifa, mysig stad detta..

Tänkt att vi skulle åka ganska tidigt hit imorse men så vart det ju inte, vaknade runt 11 så då var det bara upp o packa och käka lite frulle. Roi och resten av grabbarna hann komma hem precis innan vi tänkte gå till stora vägen så vi fråga om inte de kunde skjutsa oss ut till vägen istället och Roi är ju så rolig, fråga om vi inte skulle ta det lite lugnt först och åka efter vi ätit lite för det var ju så varmt ute nu, nästa sekund ville han att vi skulle åka imorgon istället för då är det mkt svalare ute.. och sådär har han hållit på de senaste dagarn. Kan ni inte bara stanna två dagar till så kan ni vara lediga en dag och åka till sjön eller så kan Cindy ta med dig till stranden. Himla roligt, om han fick bestämma skulle vi väl bo kvar i Amirim resten av våra liv! :)
Men vi kanske åker tillbaka några dagar och hälsar på om ett tag, saknar allihopa lite faktiskt och deras sjuka humor! :)

Aja, på kvällen nu har vi varit i ett stort köpcenter vid stranden, och ja, jag handlade massvis med nya kläder fast jag inte behöver det men ibland måste man unna sig! Vi käkade kines mat också, såååå himla gott, var vrål hungrig för en gångs skull. Vi unna oss till och med glass efteråt, så gött! sånhär bubbelgumsglass som jag brukade käka i Barcelona, mumma!

Imorgon ska vi äntligen till stranden igen, ska bli skönt och få glassa lite, vara lite ledig, det är vi värda!!

sov gött därhemma,
Pussss angelica


24 juli

GRATTIS TILL VÄRLDENS BÄSTA MAMMIE!! <3
Du är bäst o ja saknar o älskar dig, finns ingen bättre mammie än du. <333


Nu har vi precis packat o fixat, så jag, Ekus o Stoffeboy drar vidare nu.
Vi måste gå hela vägen till stora vägen så jävla långt o jobbigt o världens uppförsbacke....

Vi tar iaf bussen till Haifa o bor på Beit Skandinavia i två nätter, sen drar vi vidare mot Jerusalem och döda havet.
Sen åker vi mot nästa moshav som ligger 35 minuter från Tel Aviv. Vet inte när vi har internet igen.

Men tills vi hörs igen får ni ha det så bra o ta hand om varandra där hemma.
vi älskar o saknar er<3

Pussssssssssar Cindan


Team Amirim

Alla ni som sitter o översätter bloggen till Engelska för att kunna läsa, ni som sitter här just nu o kollar så konstigt på mig o frågar vad jag skriver om. hihi här får ni..

Vi kommer saknar er jätte jätte jätte mycket, o vi hade inte stannat så här länge här utan alla goa personer vi har träffat.
Hoppas vi ses igen någon dag, ni får ha det så bra på era resor o alla äventyr, Team Amirim!

Remember - Pickalurven ;)

/ Cindy och Angelica

23 Juli

Först o främst grattis Mamma o Jan på bröllopsdagen :)<3

-------------------------------------------------------------

Våran sista kväll nu, sitter ute o röker lite vattenpipa o har de trevligt.
Som alltid när det är sista dagen så känner man att man inte vill åka.
Men jag vet ju hur det är på dagarna, inte roligt.. och idag har vi faktiskt jobbat hårt.
Men det känns lite sorgligt faktiskt. Vem vet vi kanske åker tillbaka o hälsar på.

jag tror det blir bra det här, den finns alltid andra vägar att gå.

Hade bra där hemma o ha en trevlig helg!

Puss på er /C


Morning

God morgon på er!
Nu är klockan snart 8 o ja har precis ätit lite frukost, inte direkt sånt man skulle äta hemma men bättre än ingenting=)
jag tror vi drar på Söndag, eller senast tisdag iaf.
Jag orkar verkligen inte vara kvar, fast igår fick jag en skitbra massage så ryggen känns mycket mycket bättre idag=)

annars jobbade jag till halv fem igår, skulle egentligen jobba mer men han såg väl att ja var ganska färdig så fick stanna hemma o vila. Istället skulle jag ha jobbat tidigt imorse men ja låtsades sova när han kom in o väckte mej, så lite sovmorgon fick jag ;) götttttt

Känner på mig att de kommer bli en riktigt lång och jobbig dag idag.
Bara o hålla ut, o tänka på att de snart e sista dagen här.
Jag gillar det här stället jätte mycket verkligen, men sen han fatta att ja kunde köra så känns det som jag får jobba hela tiden.


Oj, nu måste vi börja jobba. Men jag FÅR STANNA HÄR IDAG WIIIIIIIEEEE!! :D:D

Hade bra, Pussheeeeeej

/C

Amirim

Hej igen!
Blir ett inlägg nu istället pga ändrade planer...grrrrrr
Ja var så sjukt trött imorse o ville inget hellre än att bara ligga kvar i sängen, men needå.
Upp o hoppa, åt lite frukost o väntade på att vi skulle åka.
Blev satt i jobb att vattna blommor o träd sen när jag hade gjort det så skulle vi precis åka, direkt innan jag hoppa in i bilen sa han att ja skulle gå ner o vila lite så skulle jag jobba sen istället.
Jag vet precis vad han menar med det. Ja kommer jobba kväll/natt istället för nu.

Och nu sitter jag här helt själv i huset o alla andra är på hajk! Angelica följde oxå med på Hajken eftersom hon inte kan jobba pga axelinflammation.
Typiskt!! Inte för att jag skulle orka följa med på hajken men då hade ju vi kunna hitta på något istället..
Så nu vet jag inte vad jag ska göra? Känns som jag bara sover o jobbar nu för tiden..

Igår gick ja upp klockan 5 o vi hann inte äta frukost utan de va bara raka vägen till karmiel för att jobba, åt en falafel till frukost vid halv 9. Åkte runt på lite olika jobba, sen stanna vi o bada i Genesarets sjö, det var skönt! Men inte så länge, vidare på jobb. Eller han sa att vi skulle åka ut o äta lite litchi (stavning?) Så vi åkte ut dit o jäääävlar vilket fält med litchi träd!! Men jag visste att han hade en baktanke med det hela, vi var där i en o en halvtimme för att vattna hans citronträd.
Efter det bar det vidare till melonfätet, är vi plockade meloner, åt endel oxå såklart.

Dagen igår var lång kom hem halv nio med bara en måltid i magen + all frukt då.
men jag hade ändå väldigt kul med grabbarna hela dagen, dom är så sköna o skojar o skämtar hela tiden.
Utan folket som är här hade vi nog inte varit här nu, känns som det är dom som får en o stanna.
Men är lite trött på att jobba såhär långa dagar i den här stekheta solen bara för mat + sovrum.
Igår fick vi ju bara en måltid o de känns ganska ovärt när man sliter så mkt på kroppen.
Jag vet inte hur trädgårdsarbetet är hemma i sverige men här är det fan inte kul alltså. Riktigt hårt o man bär tunga grejer. När man ska plantera små träd eller annat så använder dom ju inga maskiner utan man får ju stå o gräva för hand. Åter igen i solen! Så ska man helst inte ha linne på sig för det är ju inte bra för huden att få så mycket sol på sig, man kan ju faktiskt få hudcancer.....

Känns som det här var ett väldigt negativt inlägg men man måste ju ha sånna med?

Ska nog börja kolla upp lite andra ställen, vi har sagt det att så länge folket är kvar här så kan vi oxå stanna, men jag vet verkligen inte om jag orkar det. Min rygg går snart av o huvudet bankar o jaa jag har ont precis överallt...
När man har en sån här "negativ period" så längtar man verkligen hem. Ja, jag erkänner! Jag längtar hem så otroligt jävla mycket nu!! Jag vill hem till mamma o pappa, (låter som en unge) o min älskade syster o alla mina goa vänner, ja vill hem o bara krama sönder hugo! ja vill hem o åka upp till Bettan o bara prata skit o gå ut i hagen o bara känna hästlukten, klappa o borsta o tom mocka skit!
jag vill hem o gå in o handla en stor jävla godispåse o en stor cola o bara moffa i mejj utan att få dåligt samvete för att man stoppar något onaturligt i munnen.
ja vill hem o tvätta alla mina kläder i en tvättmaskin o inte i en hink.
Jag vill hem o åka ner till hambo o kolla hur min elsanitet ser ut o skälla på alla dumma jävlar som inte skurar ordentligt mellan väggarna. Jag vill hem o pinas med att åka till KD solskydd o städa deras lokaler.
Det vill jag.

Men jag ska inte hem, inte än.
Måste tänka positivt, vill ta med Eka till döda havet o till jerusalem. Hitta en moshav som är lite bättre.
Oroa er inte, vi kommer inte hem än=) De finns bättre tider..

Men jag hatar den här negativa perioden.

Ha nu så bra där hemma o slit inte ihjäl er ;)

Pusssar Cindy

20 juli

Har inte hunnit blogga, har jobbat rätt mkt nu.
Men ikväll tror ja de kommer ett inlägg.
Synd att jag sa att jag hade körkort, första dagen var det kul men nu känns de som ja får jobba hela tiden för det nästan inte är någon som har körkort så jag får köra. Lite surt!!
Ont i hela kroppen har jag med o känner mig sur o grinig konstant, trött på att man måsta vara så himla nyttig här. Det ärju inte bra med sånt som inte är naturligt förstår ni, inte ens när man är sjuk, antibiotika är bara skit här ska köras med örter!! Det hjälper mot allt! Ska man dricka annat än vatten ska det vara fruktjuice och bara sån juice det är 100% frukt i. Chocklad är absolut inte bra o cola kan man ju drömma om!

Jag vill äta o dricka vad jag vill utan att behöva känna mig som en idiot.

nej usch vad grinig jag är nu,

Folket är iaf underbart här, det hjälper mycket.

nej nu åter till jobb.

Ciaoooo

16 Juli

Hej på er!
Känns som när man missar o skriva något så ligger man jätte efter..
Ofta när jag jobbar så tänker jag ut ”ett inlägg” men sen när man kanske inte hinner skriva den dagen så blir det bara mer o mer, och sen när jag väl skriver så vet jag inte vart jag ska börja o kommer inte ihåg alls mycket av det jag tänkt.

Men internet funkar inte som det ska så det är heller inte så lätt o skriva för när man väl kommer ut så kollar man allting annat först, som Eka som typ är beroende av Aftonbladet. Nej då, förlåt gummsa du är inte beroende du är väl bara nyfiken=)

Kan ju börja skriva lite om dagen, vi sov till 9.15, upsss men äsch=) Var ingen som brydde sig, fast jag tror nån väckte oss tidigare men ja somna om rätt snabbt.
Åt lite frukost, typ en mugg yoghurt, det är så svårt att veta vad man ska äta speciellt på mornarna för det finns typ ingenting, imorse fanns det inge bröd, eller nånting, det är inte så ofta det finns för när han väl köper tar det slut på en gång. Jag vägrar ju att sitta o käka ris på morgonen.
Jaja, efter frukost åkte vi till ett ställer där det finns massor med plantor. Ser ut som ett helvete, så himla mycket o göra o de är så himla stort. Vattningen tar ca 6 timmar varje dag o dom har bara en vattenslang…
Det var riktigt jobbigt där idag, stekhet sol o ingen skugga. Fyyyy, sen fick vi gå hem o det var inte kul, ca 20 minuter bara men kändes som jag skulle svimma hela tiden. Ganska otroligt att det är så kallt på mornarna o så himla varmt på dagen. Det är typ 20 grader på mornarna men när man är van vid den här värmen så tycker man att det är så kallt. Har på mig min tjocka goa luvtröja varje morgon.
Nu sitter vi här ute på ”verandan” har precis spelat kort Fuck u hette det kortspelet. När jag åker härifrån kommer jag kunna massa olika roliga kortspel, har lärt o jätte mycket nytt. Nästan så man
börjar bli förvånad vad kul o vad mycket man kan göra med en kortlek.

Igår då så var vi ju på en liten hajk.
Tror vi gick i 7 timmar, först fick vi skjuts till stället det började på.
Det var riktigt kul! Första halvan var ganska lätt, eller medans man gick var det ju ganska jobbigt men då visste man ju inte hur andra halvan var. Vi stannade vid ett litet ställe där det fanns som en källa med sötvatten, så där badade vi lite, dock så var det iskallt men liite gött=)
Sen andra halvan var lite svårare o jobbigare o då var man så trött med. Då var det mer som att klättra i bergen, och samtidigt gick det upp o ner o upp o ner. Men GUD vilken UTSIKT!!  Så himla fint verkligen!
Vet inte när vi kom tillbaka men på kvällen nån gång.
Så resten av kvällen spenderades här ute med alla, såklart så slog vi killarna igen i kortspel ;)

Idag så ringde jag en sväng till Sabina också, skönt o prata lite o framför allt höra henne=)
har några till jag måste ta tag o ringa till men när internet väl funkar så vill man bara kolla allt så snabbt o man är så himla trött för att man jobbat hela dagen så är lite svårt.

Ja looooooovar att jag ska ringa min Maddie här snart så snart ja har orken, måste höra lite skvaller o prata lite skit =) <3 Miss u!
Saknar massa andra med såklart, men har inte direkt någon hemlängtan så det är skönt!
Saknar min Syster otroligt mycket, tror inte jag har saknat henne så här mycket förut. Fast det får ni ju läsa ganska ofta..
Saknar Pappie<3
Mammie <3
Hugo<3
Duane<3
Wilma o Hasse<3
Min volvo!!
Att köra bil såklart!
Marabouuuuu
Pappas mat!
Alla goa Hambosar,  Marcus o Jimman spec ;)
Hästlukten
Att vara i stallet o mocka skit!
Mina hästar <3
Fågelmåsen ;)
Alla på Bijnas place
Riktigt kaffe
Resten av mina kläder
Filmkvällarna vi hade
Tacos!
 
Kan fortsätta i en evighet. Nu menar jag inte att jag vill åka hem eller att jag har hemlängtan.
Men när man är borta såhär så finns det ju saker som man saknar i livet.
Men jag vet ju att det här inte är för en evighet och det finns ingen annanstans jag vill vara just nu än här, eller ja kanske nån sak men jag gillar o vara här. Jag älskar att min ryggsäck är mitt liv just nu.
för det är allt jag har. Sen kan jag åka precis var jag vill, ja dit plånboken räcker såklart=)
Jag kan åka hem när jag vill, kan åka imorgon om jag vill för det är ju ingen som sagt att jag måste vara här eller att jag inte får åka hem. Och jag vet att om det skulle vara så att jag vill hem så är det bara att packa ryggen o dra, sen får Angelica göra som hon vill om hon vill stanna eller följa med. Om hon skulle vilja åka hem så är det bara hon säger det och om det är det hon vill så ska hon göra det.
ja nu vet ju jag att det sista hon vill är ju att åka tillbaka till Sverige=)
Och det här kommer jag inte kunna göra när jag vill, känns som det är nu eller aldrig. En dag kommer det att vara försent o man vet aldrig när den dagen är, kan vara i morgon kan vara om 80 år..
Nog om det=) Jag är där jag är o så är det ;)

Nej nu ska jag väl vara lite social här igen känner mig så himla osocial så fort man sitter vid datorn..
Och nu funkar inte internet heller så just nu skriver jag i word bara för jag ska få upp ett inlägg idag!

Puss på er där hemma o hoppas ni får en fortsatt trevlig helg!
 
/C


Vårat lilla hus.

Kissen som vi kallar Bert.

bebisar.

Så himla söta!

gooooooooding

När jag var ute o gick en kväll så lös månen så himla fint över genesarets sjö, synd att den inte syns på bilden men fint var det!

En vanlig kväll ute med massa trevigt sällskap


14 Juli

Är ganska sent nu och jag är super trött.
Har jättedåligt samvete att jag inte har ringt till dom som jag skulle, o massa annat som jag har lovat o sagt att ja ska göra.
Har jobbar rätt mkt o internet har inte funkat som de ska, så det har inte varit så lätt mina små vänner :)
Men vi trivs faktiskt mer o mer för varje dag som går, även fast jobbet är som det är..
Fast helt ärligt så känner jag mig faktiskt ganska säker inom trädgårdsarbetet, Eka o jga har fått massa beröm för det fins vi har organiserat! Man kan ju undra vad de tidigare volontärerna har gjort..

Nu när man börjar komma folket närmare så känns det mycket lättare att vara här också.
Vi får se hur länge vi stannar, vet inte än vi åker väl helt enkelt när vi känner för de.
Det har kommit en svensk kille hit nu oxå, så himla skönt att prata svenska med någon annan än bara Angelica! needå men skönt att träffa en svenne faktiskt, och om vi åker nånstanns så följer han med oss, han vart utkastad från sin kibbutz så han har 5 veckor kvar här i Israel, och vi tackar inte nej till nytt o trevligt sällskap!

Jag har ju helt glömt o säga att dom har hundvalpar här!! 8 st, vi är kära!!! Så himla goa är dom, ca 3 veckor skulle jag gissa på, de har precis börjat öppna ögonen.

Imorgon är det shabbat, men här firar dom ingen shabbat inte, nepp man jobbar 7 dagar i veckan, roligt va??!
Men imorgon ska vi dra iväg o hajka, vet inte vart men de har dom andra koll på, så vi ska upp 5.30! Är tillbaka vid 6 på kvällen, kameran ska med så bilder kommer =)

Det är så himla skönt här uppe i bergen, jag bara älskar allting här. Det är så varmt på dagarna så vi måste börja jobba tidigare, han kommer o väcker oss mellan 5.30-6.00 varje morgon, skiiiiit jobbigt men om man ligger kvar i sängen så skiter han i de så de e ingen fara, men jag är faktiskt duktigt o går upp i tid ;)

tänkte lägga in lite bilder men nu helt plötsligt kom alla o ska lägga sig så gör de imorn!

natttiiiiiiiiiii


I miss u

my sister is my soulmate


Älskar dig <3





irvins.blogg.se


12 Juli

Fy vilken dag vi har haft, nog med att jag vart nerkallad igårkväll precis när jag hade lagt mig. Hur kul är det när man precis ska sluta ögonen för dagen o blir kallad på att diska hela jävla berget med disk! Jag var inte glad kan jag säga. Jag diskar alltid efter mig när jag använt något, men jag o Eka är nog dom ändå som gör det..
Nej fyfan säger jag.
Blev väckt imorse halv åtta, upp käka frukost jobba,jobba,jobba, fick i mig lite pasta till lunch som killarna hade gjort åt mig, stog tom upp och åt för jag skulle hinna klart med jobbet! Efter lunch trodde jag det skulle bli lugnt men inte då. Vi åkte iväg till kibbutz Sasa och jobbade. Trodde det skulle bli en timme eller så men slutade med 7 timmar.. Vi var inte glada kan jag säga, inge vatten o ingen mat i stekhet sol. 
Angelica han inte ens äta mat men jag han ju med en 10 minuters lunch rast iaf.

Nej, det känns lite ovärt faktiskt att jobba såhär som vi gör bara för ett ställe o sova på och lite mat.
Jag älskar verkligen naturen o stämningen i huset o allt folk men att jobba heeeeela tiden ger en 0 i fritid och nu när vi kommit tillbaka så fråga han om vi ville jobba mer, och jobba hela natten för att få en ledig dag imorgon kanske är värt det. Men för det första är jag helt slut i kroppen! Och för det det andra så kan man inte lita på att man får en ledig dag hos den här snubben till chef, man vet aldrig..

Men nu ska jag vara lite social o spela kort.

Pussssar

/C

ingen sömn här inte

Skulle precis gå upp o lägga mej, klockan är 23 här nu.
Men nu sitter det nån konstig människa här inne i vårat rum o pratar på skype eller nått hon är inte så himla tyst av sig. Sen det ena av killarna åker på onsdag så han håller på o packar. Jag får väl vänta ett tag helt enkelt..
Tänkte ringa ett par samtal då men finns ingen bra plats o alla är så himla högljudda överallt så går nog inte så bra.

Så jag får väl skriva lite mer då, alltid tidsfördrivande och skönt o tömma huvudet ibland även om det inte blir något intressant eller något som har med vårat resande o göra=)
Det finns en sak som jag saknar jättemycket, en känsla.
Den känslan man får när man tex har slitit arslet av sig på hästryggen i flera veckor utan framgång, suttit på banan o kämpat i den där jädrans galoppen o man kommer inte dit man vill, behöver inte vara något stort men man kommer bara inte dit man vill. Eller suttit på varendra träning o kämpat o svetten bara rinner om både sig själv och hästen. (just nu tänker ja såklart på mig o min fina Gala) Nästan gråtit av att man varit så arg och velat gett upp flera gånger. MEN så kan det vara en helt vanlig dag, man kanske är jätte trött o seg har jobbat hela dagen, så kommer den där helt underbara känslan. Även om de bara är för 1 minut, När man bara blir ett. ååååååhhhh vad jag saknar det. När Gala blir så otroligt mjuk o allting bara går helt rätt! Känns som jag kan släppa hela tygeln o bara hålla om med skänkel o ben o hon bara går där i en helt korrekt form. När man känner hur bakbenen trampas under i exakt rätt spår o ryggen höjs o man bara svävar. När man närmar sig hörnet o känner att man har hela hästen med sig o kan göra en korrekt öppna ut från hörnet, fortsätter in i en liten liten volt i mitten på långsidan o man fixar volten galant knappt utan att röra i munnen, o ut från volten kommer man in i en perfekt sluta som bara känns helt underbaaaaaaaart.
Fyfan vad jag saknar det. Det får allting att bara vara värt det. Flera veckors slit för en liten stunds känsla.
Och Gala var ingen lätt dam, hon hade sina bra och dåliga dagar, hon var inte byggd som en dressyrhäst och var framför allt inte inriden som som en "ridhäst" Så den där känslan på henne, den var oslagbar. Hoppas ja finner den igen på en ny vän. Saknar henne så himla mycket, drömmer om henne flera gånger i veckan.

Men ingen häst kan nånsin ersätta min tjej, hon var speciell, min Galadriel <3


Våran sista dag tillsammans<3 o tänk.. att jag fick den där känslan då.

11 juli 2011

Hej på er mina kära vänner!
Idag har dagen varit helt okey tycker jag.
Vi har jobbat från morgon till ca halv tre, rensat ogräs och flyttat och bärt massa lådor med små blommor. FYFAN vad jobbigt det var, usch o fy o bläää. Fast det var kul idag vi jobbade ett gäng tillsammans o det var faktiskt jättekul, alla här är så himla öppna och pratglada och dömer en inte för någonting.
fast det finns en "tant" här som jag börjar irritera mig på som bara den, jag är inte den ända! Jag vet inte om hon tror hon är någon extra morsa åt folk eller vad det är för fel på henne.
Tjatar hela tiden, när vi skulle bära lådorna med småblommor så ville båda jag o Angelica bära själva, så tunga är dom inte (starka kvinnor är vi ju ;)) och det är mycket lättare och går framför allt snabbare om man bär själv, men jävel vad hon envisades med att vi skulle hjälpas åt. Bara för hon inte har orken till att bära dom så betyder det inte att vi orkar..
sen gillar jag inte att dom verkligen delar upp oss om vi är tjejer eller killar, ja menar så hårt är inte jobbet här så vi tjejer inte kan göra det. Det ända som är är att det är väldigt väldigt varmt ute så man svettas som en gris men det är ju lika varmt för killarna eller?? Nej det blir ja lite trött på, hon den där "extra morsan" sa hela tiden, "no, leave it there to the boys, no, let the boys do that, no, that's too heavy, no that's boys thing to do" Det är inge kul att höra, typ som man inte räcker till, jag får jätte dåligt samvete när jag sitter o vilar o bara kollar på när alla killar jobbar. O å menar jag att det är lätta saker, som att organisera lådorna o ställa rätt dom eller bära upp dom till rätt ställe. Fast tillslut sket vi i de o hjälpte till ändå.
Fy för tanter alltså =)
Dock finns de endel bra tanter.

Slutjatat om det!
Efter lunch gick vi till poooolen sola o bada litte göttans va de :)
Sen senare tog vi en promenad igen, 50 minuter, idag höll vi ett bra tempo, tog trapporna igen och världens längsta+jobbigaste uppförsbacke. Känns helt underbart skönt nu när man sitter här o har det avklarat =)
Så nu har ja precis käkat lite kött och en ostbeta och en avocado + en mega stor blodapelsin. Nu jävlar ska sockerberoendet bort! Fast ja har unnat mej liiiiiite chocklad idag :$

Nu vart det ju ett ganska långt inlägg hade tänkt skriva om en annan sak men tar de imorgon om ja orkar o hinner.
Nu blire duschen, sen natta!!

Puss på er <333

Juste, de va så mörkt ute idag så tog inte med kameran, gör det nån annan dag så ska ni få se på en helt underbar utsikt!

Nytt ställeee

Jahopp, då har vi alltså haft våran första dag på nya stället.
Det nya stället kallas Amirim, det är ungefär som en kibbutz men inte riktigt.. Moshav eller nått heter det.
Det är en liten mysig "by" som ligger uppe i bergen, skog och berg överallt underbart fint är det.
Vi har en otroligt fin utsikt över Genesarets sjö, man ser även Tiberias. Ska försöka ta lite bilder imorgon så ni får se, underbart!!

Där vi bor är det 2 hus, ett lite större o ett mindre, vi bor i de mindre huset, men här är alla typ hela tiden. Jätte mysig liten stuga kan man säga att det är, gjord av trä så det ser ut som en liten stuga mitt ute i skogen.
Vi är ca 15 volontärer.
Måste säga att allting är väldigt väldigt Oorganiserat, vi vart typ "inslängda" i ett av rummen, så det är jag Angelica och två killar i rummet, pyyttteee litet, sängarna står nästa på varandra och Angelicas säng är nog värst den står typ mitt i rummet, finns ingen ordentlig plats så det står vi garderoben så hennes grejer flyttas runt typ hela tiden. Jaja, de är väl en del av det här livet.
Jobben är också väldigt Oorganiserade, man vet liksom inte vad man ska jobba med, hur länge eller vart.
Idag gick vi upp vid 8, visste inte vilken tid vi skulle upp! Men käkade frukost, (ja lite frukt) sen satt vi o vänta ett tag och sen fick vi börja jobba, vi rensade ogräs bland plantorna, kul va?! njaa inte så värst o i stekhet sol med..

Vi jobbade till typ 13 eller nått sen tog vi lunch. Det är typ som om man är hungrig tar man lunch, vill man ha en kaffe rast tar man det, ingen håller koll på vad man gör, vet inte ens vad folk var hela dagen.
Efter lunch satt vi ett tag, (visste återigen inte vad vi skulle göra) Sen åkte vi o handlade lite till huset, samt hämtade mat från en kibbutz i närheten, (rester) låter illa men det var dagens mat som var färdiglagad så vi fick värma den. Tur att varken Angelica eller jag är stora i maten, annars hade vi hungrat ihjäl.....

Sen (sen,sen,sen) =) gick vi till poolen, jaaaaa dom har en POOL! badade o solade i nån timme bara. Väl tillbaka så var klockan 18, satt en stund till.. sen drog vi ut på långpromenix, gick ca en timme, hittade världens trappa med 208 trappsteg, ner var ingen fara, värre var det upp, liiiite jobbigt=)
Efter det käkade vi lite o nu sitter vi här =)

Så, det var våran dag!

Måste bara skriva lite mer om jobbet, det är så himla himla Oorganiserat så man vet inte vilken tid man börjar på morgonen, man vet inte vad man ska göra, man vet inte hur länge man ska jobba, kan bli 4 timmar, kan bli 14 timmar.. u never know..
Man kan jobba typ 6 timmar på dagen o sen kanske man tror att man är färdig så kan han komma o säga att man ska jobba mer, inatt kom några av killarna hem vid 2 ?! gaahh säger jag.
Tror inte det här blir långvarigt, känns inte riktigt som min grej.
Skulle vara lite skönt att veta hur länge man jobbar, och typ när man är klar på dagen, ja menar vi visste inte ens om vi kunde gå ut o gå för han kanske ville att vi skulle jobba, och dessutom jobbar man VARJE dag, ingen ledig dag här inte. Men jag frågade en kille förut o han sa att aa om man kanske jobbar 1 - 1 ½ vecka o om man frågar om en ledig dag så får man det. hm.. okey.

Ja, nu t ex har jag varit borta i en halvtimme för att jag fick diska världens jävla berg med disk. Här diskar man inte efter sig inte, nopp. Man får bara ha tur att man inte blir kvälls diskaren, ca 233 tallrikar 2039 bestick, 1303 kastruller.. typ! 
nu blire snart sängen, får väl se hur mycket jobb de blir imorn, vart och hur länge.

Hade gott !

Puss o kram o nattiiii 

/C 


8 juli

Nu kommer ett litet inlagg fran mig har, Cindy sitter och skriver ett pa hennes dator sa det kommer ett till snart men jag kande att det var sa lange sen ja skrev nu sa ni far lasa lite dubbelt idag! :)

Dagen vart inte rikigt som vi tankt oss men Cindy skriver om det sa ni far veta mer...
Ikvall har vi iaf atit shabbat middag igen, kinesisk mat vart de ikvall, rikigt gott. Han som vi bor hos kan verkligen laga mat sa undernarda blir vi inte iaf. Tycker vi ska inskaffa en sadan har kvall i Sverige da hela familjen samlas och umgas, jatte mysigt!!

Idag har jag antligen slangt lite klader, det var pa tiden.. har massa klader med mig som jag inte anvander men jag tycker det ar sa jobbigt o kasta dem for jag tanker hela tiden att nagon gang kommer jag borja anvanda det har linnet eller de har shortsen men det vet jag aldrig kommer intraffa. Jag fick iaf bort 3 linnen, en tjocktroja och ett par shorts, duktigt tycker jag for att vara mig, far rensa ur mer nasta gang jag ska packa ihop allting!

Maste bara saga att sa har mkt som jag saknar centret trodde jag aldrig var mojligt. Jag langtar sa sjukt mkt till vintern da jag far aka dit igen, later som jag vantrivs har men det gor jag absolut inte, alskar Israel!! Men alla hundar dar borta, nej usch vad jag vill att vintern ska komma snabbt, tror jag gatt och blivit en hundperson.. forutom bortskamda gamla Holger dar hemma da! :)

Puss och kram Angelica


8 Juli 2011

Vilken dag vi har haft!
Gick upp o käkade frukost o gjorde oss redo för att åka.
Skulle ju egentligen till farmen idag.....
Fast jaa de där med "gjorde oss redo" tog ett par timmar=)
Men fick ihop allt tillslut, packade o grejade, inte roligt o packa upp o ner ur stora ryggsäckar hela tiden, men tack o lov har vi ju våra fina vakuum påsar som vi trycker i kläderna i. Tack igen Annelie och Lovisa <3
Det är ett super bra tips om man ska resa o vill ha mer utrymme i väskan!!
Ja sen så ringde vi Roi som han heter som har den här farmen, vi sa att vi kunde ta en taxi ut men det tyckte han var för dyrt så han skulle ordna en bil som kunde hämta oss. Så vi vänta o vänta sen ringde han o sa att han inte hittade någon bil men skulle kika vidare.
Ja vi vänta o vänta o vänta. Ringde igen o sa samma sak.
Så vi vänta o vänta o vänta, slog på en film tillslut, o sen vänta vi o vänta... SUCK!
Sen ringde han o sa att han kanske hade fixat en bil men att den inte skulle komma förns senare isf, fast nu var det Shlomi eller va han nu heter som vi bor hos som prata med honom.
Ja så nu sitter vi här o klockan är snart tio på kvällen, vi har inte varit utanför dörren idag. Och det har varit superbra väder. Känns lite små frustrerande, men finns inge o göra åt saken nu=)

Vi letar vidare efter farmer, har hittat ett par bra faktiskt, blir nog att ringa runt lite imorgon o höra vad som finns.
Så det har varit våran dag! Hoppas ni har haft en bra dag där hemma.
Usch jag känner mej som en riktig segpropp när jag inte rört mig överhuvudtaget idag.

Nu har vi precis ätit shabbat middag, blec kycklingnudlar! mumma:) o en kall på de förstås;)

Ska nog kolla en film nu, har ju laddat ner ett antal bra moviesar som vi kan ha vid nödläge=)

Juste Sabina, har glömmt o säga att jag har LÄST UT boken jag fick av dig! Fast det gjorde ja för 2 månader sen men ändå, Angelica har oxå läst den så nu har vi laddat ner filmen The Horse Whisperer som vi ska kolla på nån dag. Har dock sett den 1500000 ggr men den är lika bra för de :)

Gonatt på er!

Pussss

/C


7 juli 2011

Gud vilken otrolig latdag vi har haft.
Finns inte så mkt o skriva faktiskt..
Men imorn åker vi till farmen, hoppas hoppas hoppas det finns internet där så ja kan uppdatera lilla bloggen =)
ja nu har ja världens bloggtorka alltså.
slänger upp några bilder så ni som frågat får se hur de ser ut=)

Pusssssssss




hej alla glada

Idag har de varit full rulle!
Vaknade liite senare än planerat, så himla svårt att komma upp ur den här otroligt sköna sängen...
men vi gick upp vid 9, käkade o ringde efter taxi. sen tog vi tåget till Tel Aviv, tog en taxi från stationen till KPC (Kibbutz volonteer Program Center). Där fick vi reda på att vi inte kunde få volontär visum.. Shiiiit där rök våran plan! Vad gör vi nuuu?? Jo vi ska bli Wwooff:are ! ;)
Man behöver inget volontärevisum, fast man jobbar som volontär.
Det finns olika "farmer" man kan välja mellan.
Nu har vi inte valt någon egen utan vart rekommenderade en, den ligger här uppe i norr någonstanns, börjar antingen på fredag eller söndag.

På alla farmer är det olika jobb, man jobbar och får mat och boende, inga fick pengar (som man får på kibbutz)
Men mat och boende är ju helt perfekt för oss! Det är olika hur mkt man jobbar från farm till farm, men ja kan gissa på 8h/dag 5 dagar i veckan.
Den här farmen vi ska till vet jag inte riktigt vad man gör på, man är ute o arbetar iaf, jag tror att man är ute på fält eller i trädgårdar o grejar oså, men det kan vara allt möjligt.
det bästa är att man kan välja själv hur länge man vill stanna, på en kibbutz vill dom ju att man stannar i minst 2 månader. Men här kan vi vara i 2-3 veckor och sedan byta farm.
Farmerna finns över hela Israel, jag hittade en farm där dom behövde hjälp med hästar och hundar!! Det ska jag dra med Angelica på i några veckor;)

Det känns väldigt bra nu tycker jag, men vi får väl se hur det blir när vi väl börjar vårat Wwooffande=) Planerna kan alltid ändras!


Efter KPC gick vi till en frisörsalong, ja var en gnutta nervös kan jag säga..
Både Angelica och jag färgade o klippte, så nu är Angelica brunhårig, Jättefint!! Typ ljusbrun/brons färgat, superfint verkligen! Och jag är blond o rödhårig, låter illa men jag trivs med det, vart väldigt nöjd=) Känns en aning kort bara men det behövde så slitet hår som jag hade..
Sen när vi var klara käkade vi lite o sen tog vi tåget hem.
Så nu ska vi snart kolla en film sen blire natta=)

imorn blirre beachen o jobba på brännan;)

Känns som jag bara skriver sen, sen, sen, hela tiden. Ni får stå ut.
Det är så jag är, lilla dorisen.

Gonatt på er sköna.

Pussssssss


Va tycks?=)

Movie Night

Ååh, vi har köpt massa chocklad, fast nu har vi tryckt i oss en låda vindruvor så blir kanske inte så mkt chocklad ikväll...
Jaa, dagen har spenderats med Alligator på stranden, solat o badat sen käkade en falafelooo, mums!
Har faktiskt inte gjort så mkt mer, har försökt tagit så mkt kort vi har kunnat, när vi väl kommer ihåg.. Vi måste skärpa oss med det här! Vi måste verkligen bli bättre med kameran.

Men några bilder bjur vi på.

Hade gott!!!

Pusssssss

/C

5 juliiii

Idag har vi varit sega, klockan är snart tre o vi har inte kommit härifrån än. Men nu så! Nu drar vi till stranden och är där hela dagen, kanske äter en falafel ikväll, (en för dig mammie<3) sen ska vi köpa massviss med chocklad!! Mmm var alldeles för länge sen, förutom igår på restaurangen då.. Sen drar vi en film kväll o bara är=) Vi gillar att bara vara =)
Imorgon blire tel aviv!

Tar med kameran idag så vi lovar er lite bilder.

see u later alligator in a while crocodile

puussssss

/C



älskart :)

4 juli

Hejsaan!
Hoppas ni mår bra!
jag mår fin fint:D
Har haft en underbar dag, tillbringad först på beachen sen en sväng hemma sen gick vi ut en sväng, hamnade på en Goig restaurang där vi drack godaste vinet och käkade en helt otrolig kyckling rätt och till efterrätt en chocklad sufflé (stavning?)
Dagen har bara varit bra, fint väder hela tiden och underbart sällskap! Inte ofta man tillbringar en HEL dag med Angelica Hirscher!!

Nu ska vi lägga oss o kolla Eclipse.
Hade gottt

Pusssssssss

/C

4 juli 2011

Är det inte helt sjukt att det redan är 4:e juli??
Hoppas ni hade kul på Golden Times=)

Vi har precis vaknat o käkat frukost, hummus igen, mm så himla gott=))
Idag ska vi åka iväg med han som bor här, (vet inte vad han heter) han ska nog köpa någon häst som är dräktig o ville att vi skulle följa med o kolla på den, ha kann typ inget om hästar säger han men ändå ska han köpa en, haha! Men han känner väl någon som kommer ta hand om den, ett sto på sju år, brun, en arab =)) Ska bli spännande o se hur den ser ut, de hästar som jag har sett här nere är jättefina! Dom är nästan lite tjocka tycker jag, o välmusklade o korrekt skodda. Men den här hästen sa han ska vara lite mager, det var därför han skulle sälja henne för han hade inte råd att betala tillräckligt med foder åt henne.
Spännande!

Efter det blir det nog stranden igen, idag har vi klar blå himmel så perfekt strandväder! Igår var det lite molnigt men skönt det oxå när det inte steker på hela tiden.

Skriver mer ikväll om jag hinner.

Puss på er

/Cindy


2 juli 2011

Tjollahooop
Vilken bra dag vi har haft!
Vaknade vid 10 och gick ner o käkade frulle, hummus såklart=))
Måste ju berätta lite om den vi bor hos, Han är major i Israeliska militären. Super rik kan jag ju tala om.
Han har en stor mark där vi bor nu, men just nu är det bara det här huset men han håller på o ska bygga lite fler hus, en svimming pool, en restaurang och ett stort spa och ha som en liten ridskola vid sidan av, och en bensinstation, marken är väldigt stor och längst ner ligger stora vägen så där ska han  ha bensinstationen. Han har även 15 hektar med olivträd och mkt mkt mer.
Han är arkitekt också och har varit chef över många olika företag och även ägt en del stora företag.
Ja ska inte skriva vad han köpte det för, vore ju lite pinsamt OM han skulle gå in o läsa här..
Men det var en del iaf=)
Han känner typ alla här, jag skulle inte tveka minsta om att han är den rikaste i iaf Nahariyya.
Han har ett annat hus som ska säljas också, jättefint med pool o värsta grindarna in till gården, ja skulle då inte tacka fel o ta det huset, synd att ja inte hade några miljoner..
Vi har det himla bra med andra ord.
Idag åkte vi till Rosh Hanikra jätttte fint, stod vid gränsen till Libanon, precis vid grinden, kändes lite overkligt att man är på en plats där två länder möts som inte alls går bra ihop.

Sen åkte vi till stranden en stund, sen tog han med oss till nått ställe där vi åkte jetski. Såklart hos någon han kände, han hade precis sålt sin egen jetski så vi fick åka o låna där. Men här i Israel behöver man ha licens för att köra Vattenskoter så ja fick sitta bakpå. JÄVLAR vad han körde!!! Bräste på som bara den, trodde ja skulle flyga av ett par gånger men det gick bra J

Sen åkte vi hem o käkade lunch, fyllda paprikor med massa gott i hade han gjort, mumma!
Sen körde han oss till stranden igen så har vi legat där hela dagen, spelat sån där ping pong grej vad de nu heter =)
Nu sitter vi här på terrassen o har precis druckit lite tee som han har gjort, kan vara godaste teet vi har druckit, han har nån odling här utanför med mint, lemon o nått annat som han gjorde teet av. SUPERGOTT!
Får se va de blir ikväll, har lust o bara lägga mig i sängen o slappa, man blir så trött av solen.

Imorgon bitti ska jag ringa Raviv igen, så får vi se om vi får komma upp till Baram o volontära.
Men vi måste åka till KPC nere i Tel Aviv, så vi får se hur vi gör det här, vi tar en dag i taget iaf o får se vilken kibbutz vi hamnar på.

För ett år sen var jag precis här i Nahariyya med Mamma, Sabina, Duane och Paulina. Lite kul att det är ett år på dagen. Men då var det våran sista dag här, så då skulle vi hem till Golden Times.
Som är idag där hemma va? Hoppas ni får det jättekul ikväll allihopa!!

Pussar Cindaaan




1 juli 2011

Ursäkta för den superdåliga uppdateringen, det har varit lite halvknas med allting..
Men nu är vi i Israel, kom hit i Tisdags efter en otroligt lång och obehaglig resa…
började med att vi flög från Goa till Bombay, där böt vi och flög till London, i London skulle vi vidare till Israel men där fick vi inte gå ombord på flyget… Dom ställde hur mkt frågor som helst o förhörde oss på minsta lilla, sen drog dom in oss bakom disken o rotade igenom våra väskor och tog prover på skorna,  ja minst sagt obehagligt kan jag säga. Ringde till mammsen o var totalt hysterisk och helt förstörd. Tur man har mamma ibland alltså även om hon är långt borta, vad skulle man göra annars??
Ja iaf så satt vi där i london mitt i natten o inte visste vad vi skulle göra. Men vi slog ihop våra smarta huvuden o löste de på bästa sätt=)
Fick boka en ny biljett så morgonen efter flög vi till Rom och sen vidare till Israel. Resan var verkligen jättejobbig och vi är såååå trötta på att flyga nu! Inge mer flyga på ett tag. Och alla jäkla säkerhetskontroller o alla vänttider på flygplatser.. Nej fy vad jobbigt..

Just nu sitter vi på tåget upp till Nahariya, vi har tillbringat 3 nätter i Tel Aviv, Gud vad jag älskar den staden! Vi har solat o shoppat som bara den=) Vi träffade två grabbar från Österrike, två snowboard åkare;) Hur sköna som helst! Igår satt vi o drack lite o sen gick vi ut, hela Tel Aviv var ute på gatorna! Det var ett stort party i hela Tel Aviv, på stranden och uppe i stan, folk stod o dansa o sjöng på gatorna, jättekul var det! Vi kom hem vid 4, o var tvungna o gå upp vid 10 för utcheckningen var halv 11. Lite jobbigt men vi överlevde.
De två första nätterna hamna vi i ett ganska bra rum med 4 sängar, bara tjejer. Men nu sista natten var vi tvungna o byta så vi hamna i ett rum med 8 sängar o bara killar. En aning stökigt i rummet o luktade as.. Tur vi hade druckit lite när vi la oss annars hade jag nog aldrig stått ut!

För övrigt så saknar vi centret o alla hundarna jättemkt! Flera valpar har dött o det är tydligen nånting luftburet virus som sprids. Vi får hålla tummarna för att alla klarar sig!
Jag kan ju tilläga att Janie vart jätteglad av donationen från Sverige som NI har lagt ihop till. Det kom allt några tårar ur henne och hon sa att hon är jätte tacksam och det kommer vara till stor hjälp. Så ta åt er all ära ni som hjälpt till o samlat ihop pengar, ni är helt underbara! <3
Ska bli jätte kul att få komma tillbaka till centret o se vilka som är kvar o alla nya hundar. Längtar tillbaka redan!

______________________________________________________________________

Nu sitter vi i vårat rum i Nahariya.
Vi bor i en övervåning i ett supermysigt litet lyx hus!!
Fråga inte hur vi hamnade här :)
Vi har jacuzzi på rummet, tv med alla möjliga kanaler, internet, toa o dusch o balkong.
O nere är de ett jättefint kök med tv o soffa, kylskåp fullproppat med mat och VIN ;)
Ja o bäst av allt är sängen, man bara sjunker ner i den så himla skönt efter att ha sovit på en planka de senaste nätterna.
Vi bor hos en man här, de låter kanske illa men det är helt okey, jättesnäll verkligen!!
Har precis ätit shabbat middag med han och hans två söner, trevligt trevligt :)
Supergod mat verkligen och glass till efterrätt, o världens godaste röda vin =)
Dom bad innan maten och alla fick dricka något vin ur ett speciellt glas.
Jag tycker det var jättemysigt o så himla kul att man får vara med o se allt sånt här som vi inte har i sverige.
Dom frågade om vi ville med ut men som dom latmaskar vi är stannar vi inne ikväll, dessutom har Angelica gått o fått världens förkylning från allt flygande.
Så hon ligger i sängen nu o ser rätt halvdö ut..
ska med gå o lägga mig i sängen o vara lite halvdö ett tag.
Hörs Imorn!

Oså vill ja säga Grattis till världens bästa Nathalie som fyller år idag, hoppas din dag var bäst! <3

Pussss Cindy



Det var den här lilla valpen ja plockade fästingar från, så himla go! Vet inte om han lever men hoppas verkligen på det. lilla godingen :)

RSS 2.0